Juventus pålægges bøde efter fan-racisme

22. 12. 2009

I søndagens hjemmekamp mod Catania blev der råbt racistiske tilråb fra Juventus’ fans. Klubben skal nu betale en bøde på €10.000.

LÆS MERE

FIFA/FIFPro World XI offentliggjort

21. 12. 2009

Over 50.000 professionelle fodboldspillere har udvalgt de bedste spillere i 2009. De udvalgte blev præsenteret ved FIFA's galla i Zürich.

LÆS MERE

Messi kåret som Årets Fodboldspiller 2009

21. 12. 2009

Lionel Messi er i aften blevet tildelt den prestigefulde FIFA/FIFPro World Player pris ved FIFA World Player Gala 2009 i Zürich. Det er FIFPros medlemmer, mere end 50.000 professionelle fodboldspillere, der har udpeget vinderen. Foto © Per Kjærbye

LÆS MERE

FIFA og FIFPro nominerer stjerner fra Barcelona og Real Madrid

11. 12. 2009

FIFA og FIFPro har præsenteret de fem spillere, der er nominerede til titlen Årets Spiller 2009.

LÆS MERE

Årets Fodboldfest 2009

09. 12. 2009

Spillerforeningen afholdt mandag den 7. december Årets Fodboldfest i festlige rammer på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Århus. Foto © Anders Kjærbye.

LÆS MERE

Klubberne i Premier League bruger utrolig mange penge på agenthonorarer

04. 12. 2009

Det står klart, at fodboldagenter har tjent en utrolig masse penge i løbet af de sidste par år. Igennem det sidste års tid har tyve Premier League klubber brugt næsten 80 mio. euro på spilleragenthonorarer.

LÆS MERE

Den dumme fodboldspiller er på retur

02. 12. 2009

Aldrig før har så mange fodboldspillere taget en uddannelse. Johan Absalonsen har netop afsluttet sin hf og er så småt gået i gang med at læse jura på Syddansk Universitet – altså samtidig med, at han som landsholdsspiller sparker bolden i mål for Danmark

LÆS MERE

FIFPro's holdning til match-fixing

02. 12. 2009

Efter at UEFA har meldt ud omkring match-fixing samt, at flere medier har fokuseret på dette emne, er den internationale spillerforening FIFPro kommet med følgende udtalelse vedrørende skandalen, hvor flere spillere er mistænkt for at have deltaget i matc

LÆS MERE

Fodbolddrømmen brast - et nyt liv begynder

26. 11. 2009

Vi bringer her en artikel fra Politiken om 26-årige Martin Heinze, der tidligere har spillet for AB, Horsens og Esbjerg og som nu vil bruge kræfterne på at blive politibetjent. Foto © Per Kjærbye

LÆS MERE

Flere fodboldspillere bliver arbejdsløse

25. 11. 2009

Spillerforeningen bringer her en artikel for Politiken om det stigende antal arbejdsløse fodboldspillere.

LÆS MERE

55 spillere er blevet nominerede til FIFA/FIFPro World XI

24. 11. 2009

FIFPro og FIFA har ved en FIFPro konference i Budapest offentliggjort en nomineringsliste til den første udgave af FIFA/FIFPro World XI med de 55 bedste spillere i 2009.

LÆS MERE

I fodbold kommer mennesket i første række

17. 11. 2009

Spillerforeningen bringer her den internationale spillerforening FIFPro’s mindeord om den tyske målmand Robert Enke, der begik selvmord i sidste uge.

LÆS MERE

Indlæg af Asbjørn Sennels

11. 11. 2009

Efter Arek Onyszko er blevet fyret i FC Midtjylland, som følge af hans hadefulde udfald mod homoseksuelle er homoseksualitet i det professionelle fodboldmiljø igen aktuelt. Spillerforeningen bringer her Asbjørn Sennels' blog-indlæg fra Politiken.dk.

LÆS MERE

Svensk fodbold ramt af tilskuerskandale

09. 11. 2009

I weekendens afgørende kamp om en plads i den bedste svenske række mellem Djurgården og Assyriska, løb Djurgårdens fans efter kampen ind på banen og overfaldt spillere fra modstanderholdet.

LÆS MERE

FIFPro hjælper FIFA med at beskytte spillere under 18 år

30. 10. 2009

FIFA har oprettet en særlig komite, der pr. 1. oktober overvåger alle internationale transfers af spillere under 18 år. Elleve delegerede er blevet valgt til denne komite, hvor én af dem er FIFPro’s Theo Van Seggelen.

LÆS MERE

Mads Øland: Vil gerne oplyse om blodpropper

27. 10. 2009

Spillerforeningens direktør Mads Øland vil gerne inddrage risikoen for blodpropper i den fremtidige rådgivning af skadede spillere. Spillerforeningen bringer her et interview fra Bold.dk om brugen af blodfortyndende medicin.

LÆS MERE

FIFPro tvivler på FIFA's reviderede udgave af 6+5-regel

23. 10. 2009

FIFA's præsident Joseph Blatter har præsenteret en ændring af 6+5-reglen. De seks spillere er ikke længere begrænset af deres nationalitet, da klubberne også kan inkludere spillere af egen avl.

LÆS MERE

Münsbergs mareridt tættere på en afslutning

22. 10. 2009

Senest den 30. november skal der være afsagt dom over dopingsigtede Jesper Münsberg fra LFA, der netop har været til afhøring i syv timer hos CAS. Spillerforeningen har i hele forløbet bakket op om Jesper Münsberg og yder advokatbistand.

LÆS MERE

Bogtilbud: "Det aftalte spil" fodbold og forbrydelse

21. 10. 2009

Køb Declan Hills bestseller "Det aftalte spil" til under halv pris! Kun 125,00 kr.

LÆS MERE

FIFPro, UEFA og FARE starter antiracisme-projekt

13. 10. 2009

Det østeuropæiske antiracistiske overvågningscenter begynder sit arbejde i Warszawa i denne måned. Det nyligt åbnede center vil overvåge, undersøge og dokumentere sager om racisme i Polen og Ukraine, der er værter for europamesterskaberne i 2012.

LÆS MERE

Den engelske spillerforening støtter målmand i dopingsag

12. 10. 2009

Den engelske spillerforening, PFA, støtter Paddy Kenny i hans sag for at få reduceret hans straf efter en positiv dopingtest. Målmanden fra Sheffield United har indgivet en appel mod hans udelukkelse i 9 måneder.

LÆS MERE

Mads Øland langer ud efter kulturministeren

06. 10. 2009

Spillerforeningen bringer her tipsbladet.dk's interview med Spillerforeningens direktør, Mads Øland, vedrørende 6+5-forslaget. Foto © Per Kjærbye

LÆS MERE

Spansk dommer stopper kamp pga. racistiske fans

05. 10. 2009

I forrige weekend blev endnu et kapitel skrevet i kampen mod racisme, hvor en dommer i den anden bedste spanske række stoppede kampen mellem Real Betis og Cartagena pga. racistisk opførsel fra tilskuernes side.

LÆS MERE

FIFPro tvivler på effekten af et lønloft

02. 10. 2009

FIFPro tvivler på at en introduktion af et lønloft, vil kunne løse de økonomiske problemer i klubberne. De er villige til at diskutere implementering af et lønloft men tror, at et transferloft vil have en større effekt.

LÆS MERE

Mads Øland tager afstand fra Mikkel Becks dobbeltrolle

28. 09. 2009

Spilleragenten Mikkel Beck har fået frataget sin agentlicens midlertidigt samt modtaget en bøde på 200.000 kr. for at have repræsenteret både en klub og en spiller i en handel. Sagen får Spillerforeningens direktør til at lange kraftigt ud efter agenten.

LÆS MERE

FIFPro kræver sanktioner i finansielt fair play-koncept

28. 09. 2009

FIFPro støtter UEFA i dets forsøg på at bekæmpe finansielle problemer i fodbolden. Men den internationale spillerforening kræver sanktioner imod de klubber, som ikke overholder reglerne i UEFA’s nye licenssystem. Foto © Stock.Xchng

LÆS MERE

Premier League introducerer et maksimum på trup-størrelser

25. 09. 2009

Den engelsk Premier League vil introducere et loft på antallet af spillere i en trup for de tyve hold i den bedste engelske række. Derudover vil man indføre en kvote på antallet af spillere af egen avl.

LÆS MERE

Endnu en sag om racisme i engelsk fodbold

25. 09. 2009

Med blot få dages mellemrum er engelsk fodbold blevet ramt af to sager om racisme. Først var der den tidligere omtalte sag her på hjemmesiden mod Blackburns senegalesiske angriber El-Hadji Diouf.

LÆS MERE

El-Hadji Diouf anklaget for verbalt racistisk overfald mod bolddreng

23. 09. 2009

I weekendens Premier League kamp mellem Everton og Blackburn, gik Blackburns senegalesiske stjerneangriber El-Hadji Diouf ifølge flere medier verbalt til angreb på en bolddreng.

LÆS MERE

Eto'o forfulgt af racistiske tilråb

22. 09. 2009

Inters camerounesiske angriber Samuel Eto'o og hans italienske holdkammerat med ghanesiske rødder Mario Balotelli blev i weekendens kamp mod Cagliari i den italienske Serie A udsat for racistiske tilråb fra Cagliaris tilskuere. Det skriver tv2sport.

LÆS MERE