20. 02. 2009

Bogomtale: Jagten på glæden - og det bedste talentliv

Glæden i dansk elitesport er under pres, derfor skal glæden sættes i centrum. Sådan lyder baggrunden for den nye bog ? Jagten på glæden ? der tester glædens vilkår i danske elitemiljøer og leverer konkrete værktøjer til at bibringe glæde. Foto © SDUJagten på glæden er skrevet af freelancejournalist, cand.scient i idræt og tidligere danmarksmester i badminton, Lise Kissmeyer, og bygger på nyudviklede test af glæden. Bogen tager temperaturen på forskellige danske talentmiljøer og slår fast, at der er masser af glæde i de unge sportsudøveres hverdag – men også et højt pres.

Det er kun dem, der virkelig er gennemsyret af glæde og vilje, der kommer til at lave noget sublimt.” Sådan beskriver Brian Laudrup glædens betydning i bogen.

Den nye bog har som mission at finde de vise sten om glæden, hvor Brian Laudrup, Peter gade og Anja Andersen blot er et udpluk af de mange topatleter, der deler ud af deres dyrekøbte erfaringer. Flere danske landstrænere løfter også sløret for, hvordan de arbejder målrettet på at skabe mest mulig glæde i atleternes hverdag. Landstræner for de danske håndboldherrer, Ulrik Wilbek, er eksempelvis meget bevidst om glædens betydning for spillernes udvikling:

Hvis du skal have en lang karriere, skal du synes, at det er sjovt at møde op hver dag til træning. Det er vigtigt i vores kultur, at der skabes nogle rammer, hvor det er sjovt og afvekslende, og hvor du lærer noget nyt og laver noget morsomt – i stedet for at dræbe glæden, som du gør det i kulturer med autoritære former, hvor du mest af alt laver den samme træning hver dag,” siger Ulrik Wilbæk i bogen.

Der er kort sagt ingen tvivl om, at glæden er vigtig – det er alle enige om. Sportsverdenen bliver stadig mere professionel, og fokus ligger overvejende på resultater, optimering og markedspotentiale. Jagten på glæden er første skridt på vejen til at indfange de dyrekøbte erfaringer om glæden – og præsentere dem i en letlæselig form.

Bogen koster 99 kr. og kan købes hos din boghandler eller på forlagets hjemmeside: www.universitypress.dkJagten på glæden er skrevet af freelancejournalist, cand.scient i idræt og tidligere danmarksmester i badminton, Lise Kissmeyer, og bygger på nyudviklede test af glæden. Bogen tager temperaturen på forskellige danske talentmiljøer og slår fast, at der er masser af glæde i de unge sportsudøveres hverdag – men også et højt pres.