07. 07. 2009

Brasilien mest repræsenterede land i Champions League

I sidste års udgave af Champions League var 55,9 % af spillerne fra lande uden for Europa. De engelske klubber har få spillere fra hjemlandet, mens FC Barcelona har flest spillere fra egen avl. Foto © Per KjærbyeArsenal ligger i toppen hvad angår ikke-europæiske spillere i Champions League med 82,7 % i truppen og 92,7 % på banen. Samtidig har klubben de yngste spillere med en gennemsnitsalder på 22,7 år.

Brasilien havde i sæsonen 2008/08 hele 90 spillere på banen ved den europæiske klubturnering. En nedgang på 17 spillere men alligevel nok til at sætte sig tungt på førstepladsen. Frankrig følger efter med 77 spillere (en fremgang på fem), Spanien med 54 (en mindre end sæsonen før), Italien med 53 spillere (to færre) og Argentina med 52 (en fremgang på hele 19).

Selvom England havde fire hold med i turneringen, var kun 30 engelske spillere repræsenterede ved Europas fremmeste klubturnering, og Tyskland havde en nedgang på hele 20 spillere og dermed kun 29 deltagende.

Alt i alt var 46,7 % af spillerne fra klubbens eget land, og 21,7 % spillere fra egen avl, dvs. spillere, der har trænet i den pågældende klub i minimum tre år fra de var 15-21 år.

Bemærkelsesværdigt er det, at Champions League-vinderne fra FC Barcelona ligger nummer et i denne kategori med hele 46,7 % af spillerne fra egen avl.

Kilde: FIFProArsenal ligger i toppen hvad angår ikke-europæiske spillere i Champions League med 82,7 % i truppen og 92,7 % på banen. Samtidig har klubben de yngste spillere med en gennemsnitsalder på 22,7 år.

Kilde: FIFPro