14. 10. 2010

Fokus på racisme under UEFA Champions League og Europa League kampe

Football Against Racism in Europe (FARE) lancerer FARE action week, som har fokus på anti-racisme. Og opfordringen til at stå sammen i kampen mod racisme vil især blive hørt under UEFA klubkampene, der finder sted fra den 19. til den 21. oktober.

Foto © UEFA

De kommende UEFA champions League og UEFA Europa League kampe skal fungere som vigtige udstillingsplatforme, hvor den paneuropæiske kamp mod racisme og intolerance skal fremhæves og udbredes. De aktiviteter, som vil finde sted under 'the Action Week, er alle organiseret af UEFA’s samarbejdspartner i kampen mod racisme, the Football Against Racism in Europe (FARE).

Kampe på tværs af Europa vil opleve den transkontinentale kampagne mod racisme, diskrimination og intolerance, som efterhånden er blevet til en årlig event med stor indvirkning.

Denne sæsons FARE Action Week påbegyndes i dag og fortsætter frem til den 26. oktober. Ngo’er, fans, ungdomsgrupper, etniske minoriteter og diverse skoler vil komme til at deltage i over 2000 aktiviteter på tværs af 42 lande. De involverede vil være fra både små amatørklubber samt fra store europæiske klubhold.

UEFA vil anvende deres fornemme europæiske klubturneringer til at vise, at de bakker 100 pct. op om kampen mod racisme. Til samtlige af de 40 klubkampe, som spilles mellem den 19. og 21. oktober, vil holdene blive fulgt på banen af børn, som vil være iført 'Unite Against Racism' T-shirts. Derudover vil alle anførere også blive bedt om at bære 'Unite Against Racism' armbind.

Inden kampstart vil et 30-sekunds 'No to Racism' storskærmsspot blive vist sideløbende med annonceringer over højtalerne på stadions. Og i nærheden af 1,2 millioner fans vil se begivenhederne direkte på stadions, mens endnu flere vil se dem via tv.

Foto © UEFA