10. 03. 2010

Ingen mållinjekameraer foreløbig

FIFPro er utrolig skuffede over, at The International Football Association Board (IFAB) lørdag definitivt besluttede ikke at introducere mållinjekameraer i international fodbold. Foto © FIFPro

En nylig undersøgelse foretaget af FIFPro viser, at 90 procent af anførerne for de klubber som deltager i Europa League, er for en introduktion af mållinjekameraer i international fodbold.
Denne undersøgelse har IFAB dog ikke lyttet til, og besluttede i stedet ikke at indføre mållinjekameraerne.

Direktør for FIFPros Tekniske Komite, Tijs Tummers, er rystet over beslutningen fra IFAB:

Det er jo ikke kun spillerne, som vil have kameraerne. Også trænere og dommere ser mållinjekameraer som en god løsning. Denne beslutning er en hån mod alle, som arbejder inden for professionel fodbold.

Inden for IFAB, som består af repræsentanter fra de fire britiske organisationer og FIFA, var der imidlertid også uenighed om beslutningen. De engelske og skotske repræsentanter var for mållinjekameraer, men de irske, walisiske og FIFA var mod.

Argumenterne fra specielt den irske delegation får en hård medfart fra Tijs Tummers:

Den irske repræsentant sagde: Vi værdsætter virkelig den menneskelige side af fodbold. Vi værdsætter debatterne og kontroverserne. Hvad er der at værdsætte når et gyldigt mål ikke godkendes? For mig er dette et tydeligt skridt tilbage mod amatørtiderne."

Tummers er især overrasket over, at IFAB slet ikke skelner mellem mållinjekameraer og anden brug videobilleder.

Det er klart, at man skal tage flere forholdsregler, hvis man vil introducere videobilleder i fodboldverden. Men mållinjekameraer er simpelt. De er hundrede procent korrekte, de bibeholder momentum i kampene, og fodbolden beholder sit menneskelige ansigt. Mållinjekameraer skulle have været implementeret, mens man yderligere undersøgte, hvordan anden teknologi kan benyttes.

Det er lige som Arsène Wenger siger," konkluderer Tummers og citerer Arsenal-manageren:

Du ønsker så meget retfærdighed som muligt. Hvis du elsker fodbold, vil du også have, at de rigtige beslutninger træffes.