26. 02. 2010

Marokkansk spillerforening kæmper for spillerrettigheder

Den Marokkanske spillerforening, AMF, er rigtig glad for at være blevet kandidatmedlem af den internationale spillerforening, FIFPro.

Mustapha El Hadaoui, præsident for den marokkanske spillerforening, forsøger sammen med sine syv kollegaer at forsvare mere end 1000 marokkanske spilleres rettigheder.
FIFPro har mødt El Hadaoui, og fået en snak med ham om, hvordan han ser fremtiden for spillerforeningen og marokkansk fodbold.

Hvad betyder det for jer at være kandidatmedlem af FIFPro?

Det betyder meget for os, at vi er blevet medlem af en stor organisation som FIFPro, som er stemmen af alle professionelle fodboldspillere verden over. Nu ved de marokkanske spillere, at spillerforeningen, med vores juridiske kompetencer, tager deres rettigheder seriøst."

Hvad er de største sager, jeres forening kæmper med i øjeblikket?

Vi forsøger lige nu at etablere standardkontrakter for professionelle spillere i Marokko, så de ikke bliver udnyttet af klubber og trænere. Derudover forsøger vi at komme rundt til spillerne for at fortælle dem om spillerforeningens mål og samtidig også om deres rettigheder som spillere.

El Hadaoui fortæller, at fodboldforbundet i Marokko samt the Ministry of youth and sports, har anerkendt foreningen, og at de nu sammen forsøger at forbedre vilkårene for professionelle fodboldspillere i Marokko.

Også fremtidslanerne har Mustapha El Hadaoui styr på:
I den kommende tid skal vi have organiseret et møde med fodboldforbundet, ministeriet og FIFPro. Og derudover skal vi rundt til alle 1. og 2. divisionsklubberne i Marokko for at få dem til at melde sig ind i vores forening."

Hvad betyder det for jer at være kandidatmedlem af FIFPro?

Hvad er de største sager, jeres forening kæmper med i øjeblikket?

Også fremtidslanerne har Mustapha El Hadaoui styr på: