22. 10. 2010

Teknisk rapport undersøger trends og tendenser inden for professionel fodbold

Den tekniske rapport, som er blevet til på baggrund af UEFA Champions League 2009/2010, indeholder faktuelle og statistiske data samt analyser og refleksioner. Derudover debatterer rapporten vigtige pointer i forhold til trends inden for nutidens fodbold.

Foto © UEFA

De tekniske og taktiske elementer, som gør Champions League til en meget interessant begivenhed, har interesseret nogle af Europas bedste teknikere, hvis tanker er blevet til en del af 2009/10 UEFA Champions League tekniske rapport.

Den tekniske rapport er udformet af et team bestående af førende teknikere – alle erfarende trænere. Rapporten fremhæver ikke kun taktiske og tekniske trends fra sidste sæson, men fremsætter også en række relevante spørgsmål specielt udformet til at igangsætte en debat om den europæiske klubturnering.

Ideen med rapporten er, at den skal give teknikere stof til eftertanke ved at sætte fokus på trends og tendenser inden for fodbold på højeste niveau. Samtidig skal den give trænere information, som kan være behjælpelig i forhold til at forbedre kvaliteten af spillet – hvilket er en nødvendighed, hvis man i fremtiden vil deltage i UEFA Champions League.

Rapporten indeholder yderligere information, som kan være interessant for fans, som nøje følger den populære turnering. Derudover udpeger rapporten nogle af de detaljer, som kan have betydning for om et hold opnår sejr eller nederlag.

I Champions League kan forskellen på avancement og eliminering afhænge af detaljer som et øjebliks genialitet, en individuel beslutning taget af en spiller, en vigtig indskiftning, en dommerkendelse eller blot en smule held.

Rapporten noterer yderligere, at niveauet generelt er meget højt i den prestigefyldte turnering. I sidste sæson var det fortrinsvis de individuelle præstationer, der var i øjenfaldende – især gjorde den teknisk dygtige Barcelona-stjerne, Lionel Messi sig positiv bemærket grundet sine  mange tekniske kvaliteter.

Læs hele rapporten her.

Foto © UEFA