27. 09. 2011

Afstemingen til FIFA FIFPro World XI skudt i gang

Fredag lød startskuddet til afstemningen af FIFA FIFPro World XI, da Barcelonas Lionel Messi afgav den første stemme. Nu kommer turen snart til spillere rundt om i de danske klubber. Foto © FIFPro. De danske fodboldspillere skal snart til stemmeurnerne. Denne gang gælder det ikke valget til Folketinget, men valget af FIFA FIFPro World XI. Fredag blev dette års afstemning sat i gang. Traditionen tro var det sidste års vinder af titlen som årets bedste, der gav startskuddet, og Lionel Messi kunne smide den første stemmeseddel i boksen i Barcelonas sportscenter, Juan Gamper. Tusindvis af andre professionelle fodboldspillere vil i de kommende uger følge hans eksempel.

Messi blev hædret som verdens bedste under sidste FIFA World Player galla i Zürich i januar måned. Den argentinske spiller blev bedt om at tage plads i rampelyset sammen med de ti af hans kolleger, der fik plads på FIFA FIFPro World XI.

Efter at have stemt udtalte Messi, at det der gør titlen til noget helt særligt er, at det er spillerne selv, der vælger World XI: ”At blive valgt af andre spillere betyder rigtigt meget for mig. De ved bedre end nogen, hvad det kræver, og hvad man må give afkald på for at nå toppen og blive der. Det er stort, at FIFPro har givet os spillere muligheden for at stemme selv.

FIFPro står for syvende gang bag valget af World XI og sendte i sidste uge omkring 45.000 stemmesedler ud til professionelle spillere over hele verden: fra Australien til Sydafrika, fra Finland til Costa Rica og fra Rusland til Argentina. Som Messi vil alverdens spillere sammensætte deres bud på verdens bedste hold bestående af en målmand, fire forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angribere.

Ligesom sidste år vil World XI blive kåret i samarbejde med FIFA til FIFAs Ballon d’Or-galla, som afholdes den 9. januar 2012 i Zürich.

I midten af november vil FIFPro afsløre, hvilke 55 spillere der er blandt favoritterne.De danske fodboldspillere skal snart til stemmeurnerne. Denne gang gælder det ikke valget til Folketinget, men valget af FIFA FIFPro World XI. Fredag blev dette års afstemning sat i gang. Traditionen tro var det sidste års vinder af titlen som årets bedste, der gav startskuddet, og Lionel Messi kunne smide den første stemmeseddel i boksen i Barcelonas sportscenter, Juan Gamper. Tusindvis af andre professionelle fodboldspillere vil i de kommende uger følge hans eksempel.