24. 01. 2011

Bedste spiller og tidligere misbruger underskriver kontrakt

Ved det nyligt afholdte FIFPro Winter Tournament blev den irske angriber Daryl Kavanagh udnævnt som turneringens bedste spiller Han har nu skrevet under på en ny kontrakt og er klar til at lægge en kriminel fortid bag sig.

Ved turneringen var de fremmødte klubber imponerede over Kavanaghs store løbepensum, og hans evne til at hjælpe sit forsvar i farlige situationer. Og blot fem dage efter, at Kavanagh deltog i FIFPro Winter Tournament blev indsatsen hædret med en kontrakt med Saint Patricks Athletic fra Dublin.

Saint Patricks-træner, Pete Mahon, fortæller, at han er henrykt over at have Kavanagh i sin trup til den kommende sæson. ”Han er en spiller, som jeg har kendt til i en periode, men han viste virkelig sit værd ved FIFPro Winter Tournament.

Mahon fortsætter: ”Vi er gået meget igennem for at skrive kontrakt med ham, men han er den type spiller, som vil forstærke vores hold. Han er kun 24 år, men han har allerede fem eller seks års erfaring i ligaen, og han kan både spille oppe foran og ude i højre side.

Under FIFPro Winter Tournament udtalte Daryl Kavanagh sig om de tidlige år af sin fodboldkarriere, hvor han havde flere personlige problemer.

Jeg har begået kriminalitet, og jeg har ikke været en lovlydig borger. Hvis jeg ikke havde haft fodbolden var jeg for længst endt i fængsel,” indrømmede Kavanagh, som i sine unge år havde prøvetræninger med både Newcastle United, Aston Villa, Coventry City og Wolverhampton.

Efter røveriforsøg på en tankstation i Kilkenny, tilbragte Kavanagh seks dage i et fængsel i Limerick, fordi han ikke mødte op i retten. Kavanaghs liv handlede dengang om stoffer og alkohol, men i en alder af 24 år, og med hjælp fra familien, traf Kavanagh en livsvigtig beslutning.

Kavanagh valgte at åbne op for sin fortid for at sikre sig en lysere fremtid. Processen startede sidste år, hvor Kavanagh startede i afvænning: ”Jeg har prøvet at stoppe før af egen fri vilje, men jeg var ikke i stand til det. Jeg indså, at jeg havde brug for hjælp til at komme på afvænning.

Den irske angriber indrømmer at have truffet forkerte beslutninger hidtil, men han er nu indstillet på at koncentrere sig om sin fodboldkarriere: ”Det er det her jeg vil. Det er det jeg kæmper for. Jeg vil nå noget med min fodbold, og jeg har ikke givet mig selv chancen før.

Kavanaghs valg om en lysere fremtid kombineret med hans store talent har resulteret i kontrakten med Saint Patricks Athletic. Han er nu klar til at lægge fortiden bag sig og satse 100 procent på fodbolden.