04. 02. 2011

FIFPro fordømmer Magaths råd om at droppe skolen

I en tid, hvor fokus omkring professionelle fodboldspillere og deres civile karriere er skærpet væsentligt, er FIFPro meget forbavsede over, at en ung fodboldspiller har droppet uddannelsen på opfordring fra sin træner.Schalke 04's træner, Felix Magath, har drevet unge Julian Draxler til at droppe ud af gymnasiet for udelukkende at fokusere på den professionelle fodboldkarriere.

Julian er et af Schalke 04's største talenter. Den 17-årige midtbanespiller hjalp for nyligt sin klub med at nå semifinalen i den tyske pokalturnering ved at score sejrsmålet i overtiden mod FC Nürnberg. Han er spået en stor karriere af Schalke-træner Magath.

Så stor at Magath har rådet Julian til at droppe gymnasiet til fordel for sin professionelle fodboldkarriere. Julian har ikke været i skole siden juleferien i år, og han har ikke ambitioner om at vende tilbage til studiet. ”Julian var en dygtig studerende, og han ville med sikkerhed have fået en flot studentereksamen. Men om femten eller tyve år, når hans karriere er slut, har han ikke længere brug for sin gymnasieuddannelse,” forsikrer Magath.

Jeg er forarget over Magaths udtalelser,” reagerer Tony Higgins fra FIFPros uddannelseskontor. ”Al progressiv tænkning i moderne fodbold handler om at opmuntre spillerne, herunder specielt unge spillere, til at fortsætte deres uddannelse. Det giver dem ikke blot muligheder for at sikre deres civile karriere efter fodbolden, men det udvikler også deres evner i forhold til at agere i den professionelle fodboldverden,” fortsætter Higgins.

Higgins, som selv er tidligere professionel fodboldspiller, har været i fodboldens verden længe nok. ”Hvem ved, hvad der ligger forude for unge Julian? Han kan komme ud for en skade. En fodboldspiller er blot en tackling fra at måtte træde tilbage fra fodboldbanen,” understreger Higgins. Det er derfor nødvendigt hele tiden at have opmærksomhed omkring sin fremtidige karriere.

Forhåbentligt vil unge Julian blive en stor stjerne og leve op til Magaths forventninger. Men han vil blive en fremragende rollemodel for andre unge spillere, hvis han bliver en succes på banen og på samme tid fortsætter sin uddannelse,” afslutter Higgins.

FIFPro og de fleste klubber ser uddannelse som en essentiel del af enhver spillers udvikling.