31. 01. 2011

FIFPro med ved forum for professionelle sportsudøvere i Europa

Mandag den 31. januar afholdes den første udgave af the European Professional Sportspeoples' Forum, som er den årlige samling af nationale og internationale unioner for professionelle sportsudøvere i Europa.

Ved den første udgave af European Professional Sportspeoples' Forum vil følgende emner blive debatteret:

• Beskyttelse af professionelle sportsudøveres fundamentale rettigheder og den lovmæssige beskyttelse af professionelle sportsudøvere: Social dialogue
  • Sportens integritet: Sportsbetting, antidoping, korruption, matchfixing
  • God ledelse: Unionernes involvering i beslutningsprocesserne i sporten
  • Uddannelse: Sportsudøveres karriere nummer to

The European Professional Sportspeoples' Forum er resultat af en aftale, som ETUC, UNI Europa og FIFPro underskrev i november 2010. Det årlige forum er en vigtig begivenhed for sportsfolk i Europa, hvor alle relevante unioner deltager og udtrykker fælles holdninger til forhold inden for EU, der er vigtige for sportsudøvere.

For at opnå god ledelse i sport, kræver det, at unionerne for professionelle sportsudøvere er blandt de sociale partnere, som involverer sig i beslutningsprocesserne. Unionerne spiller bl.a. en vigtig rolle i Social Dialogue omkring forholdet mellem ansatte og arbejdsgivere i EU.

For EU-institutionerne får sport samtidig større og større betydning. EU kommissionen har netop startet et sportsprogram, som fx inkluderer en revidering af transfersystemerne i Europa. De professionelle sportsudøveres unioner tager godt imod dialogen med kommissionen og er engagerede for fortsat at føre dialog med kommissionen omkring alle områder inden for sportspolitik.

Arrangørerne af det historiske arrangement er ETUC, UNI Europa, EU Athletes og FIFPro. De fire unioner, som mødes i Bruxelles, repræsenterer mere end 40.000 sportsudøvere i Europa.

• Sportens integritet: Sportsbetting, antidoping, korruption, matchfixing
  • God ledelse: Unionernes involvering i beslutningsprocesserne i sporten