12. 01. 2011

FIFPro World XI 2010: De bedste midtbanespillere

De bedste midtbanespillere: Wesley Sneijder, Xavi og Andrés Iniesta.

Wesley Sneijder (26)
Inter
Holland
Resultater i 2010: Vinder af: Serie A, den italienske pokalturnering, Champions League, den italienske Super Cup og VM for klubhold
Første optræden på FIFPro World XI

Wesley Sneijder blev tvunget til at forlade Real Madrid i sommeren 2009, fordi klubben ikke længere havde brug for ham. Hævnen var dog sød for hollænderen, som fejrede sin største fodboldtriumf, da han vandt Champions League med sin nye klub, Inter, på Santiago Bernabeu. Sneijder lagde oven i købet op til Diego Militos åbningsmål.

Sneijders optræden i CL finalen var typisk for hans 2010. I løbet af året blev den lille midtbanespiller registreret for et utal af eminente assists og mål både i Inter-trøjen og i den hollandske landholdstrøje. Han sikrede sig en håndfuld titler med Inter og nåede finalen ved VM med Holland. Sneijder blev topscorer under VM med 5 mål, og han ville have serveret den afgørende assist i finalen, hvis Iker Casillas ikke havde reddet den fra Arjen Robben.

Xavi (30)
Tredje optræden på FIFPro World XI

Xavis liste af priser bliver mere og mere imponerende år for år. Og i 2010 tilføjede midtbanespilleren for Barcelona og på det spanske landshold et VM-trofæ til sin liste af priser.

Xavis vigtighed i den spanske VM-succes illustreres tydeligt af statistikkerne. Af alle spillere i finalerunderne lavede Xavi de fleste pasninger, næsten 20 procent flere end nummer to, Bastian Scweinsteiger. Igen bekræftede det hans ry som den førende spilfordeler for både Spanien og Barcelona.

Xavis største kvalitet er hans pasninger. Den lille mester er i stand til at spille sine holdkammerater fri med afleveringer med fremragende præcision. Xavi ser åbninger som ikke eksisterer for de fleste spillere. Det er derfor åbenlyst, hvorfor hans holdkammerater både på landsholdet og i Barcelona er glade for at give ham bolden.

Andrés Iniesta (26)
Anden optræden på FIFPro World XI

Andrés Iniesta har efterhånden opnået omdømmet, som den spiller, der scorer de afgørende mål. Såsom i 2009, hvor han var manden bag Barcelonas afgørende mål mod Chelsea i semifinalen i Champions League.

I 2010 scorede han det vigtigste mål, som en fodboldspiller kan score, nemlig det afgørende mål i VM finalen, som sikrede Spanien titlen. Han fejrede det unikke øjeblik ved at mindes sin gode ven Dani Jarque, Espanyol-spilleren, som døde i sommeren 2009.

Iniesta er en alsidig spiller og dermed en drøm for enhver træner. Han kan spille defensiv midtbane, men kan også eksempelvis spille på kanten. Med sin kombination af hurtighed, teknik, kreativitet og energi, er Iniesta i stand til at lyse op på enhver position han bliver tildelt af træneren. Den lille, generte dreng, som græd, da han ankom til Barcelonas ungdomsakademi som ung teenager er nu et af de største navne i fodboldverdenen.

Wesley Sneijder (26)
Inter