31. 10. 2011

Manager-ikon chokeret over racismesager

De seneste ugers racisme sager huer ikke Manchester Uniteds manager, Alex Ferguson. Det engelske fodboldforbund, FA, undersøger pt. de to sager, der involverer bl.a. Patrice Evra og John Terry.

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson er chokeret over de seneste ugers sager om racisme fodboldspillere iblandt.

Det startede med, at hans egen spiller Patrice Evra anklagede Liverpools Luis Suáres for at komme med racistiske udtalelser under de to holds kamp tidligere på måneden.

I sidste uge var den så gal igen, da Chelseas John Terry angiveligt brugte nedladende ord om Queens Park Rangers’ Anton Ferdinand. I den sag kigger det engelske fodboldforbund stadig på videooptagelser for at se, om de kan mundaflæse, hvad John Terry siger.

De to sager har været dominerende i den engelske sportspresse de seneste uger, og Sir Alex Ferguson kan ikke forstå, at sådanne episoder sker: ”Jeg kan ikke fatte, at race skal være et emne i fodbold,” siger manageren.

I begge sager er det FA, der undersøger sagerne, hvor klubberne støtter deres egne spillere og begærer deres uskyld i episoderne.

Kilde: Politiken.dk

Foto © Fodboldbilleder.dk /Per Kjærbye