14. 12. 2011

Norsk fodboldspiller står frem som ludoman

Sogndal-spilleren Ørjan Hopen åbner op om sit ludomani-problem efter at have fået alvorlige trusler om fysisk vold.Smadrede knæskaller var, hvad Sogndals Ørjan Hopen havde i vente, hvis ikke han kunne betale sin gæld. Sådan lød den trussel, der fik midtbanespilleren til at stå frem som ludoman og søge hjælp. Mandag indviede han klubledelsen, sine forældre og holdkammerat Eirik Bakke i sine spilleproblemer, som han ellers har holdt skjult.

Flere gange har jeg været midt i et spil, når træningen startede. Når Sogndal ringede, fandt jeg altid på en undskyldning for, at jeg ikke var der. Du bliver bedre og bedre til at lyve,” fortæller Hopen til den norske avis VG.

Hopen, som sæsonen igennem har været uvurderlig for Sogndal med seks mål og store aktier i klubbens overlevelse i eliteserien, har storspillet på nettet, odds og trav. Og det er ikke noget, han er begyndt på for nylig: Selv om midtbane-talentet kun er 19, har spilafhængigheden påvirket ham i mange år. Allerede som otteårig oddsede Ørjan Hopen for første gang. Som 10-11-årig brugte han alle sine sparepenge på spil. Som 14-årig satsede han 8.000 af de 12.000 kroner på oddset og på to Champions League-kampe.

Jeg var sikker på, at Barcelona ville vinde på udebane over Werder Bremen. Bremen vandt 3-0. Jeg var helt shaky. Men måtte holde masken,” siger Ørjan Hopen.

Efterhånden som Hopens indtægter er blevet større, er hans problemer med ludomani også vokset, og i løbet af de sidste tre-fire år har han brugt mere, end han egentlig har.

Alt, du tjener, går til spil. Og har du ikke pengene, så låner du lidt her og der. Gælden er steget jævnt og støt,” udtaler Ørjan Hopen.

Det har resulteret i, at truslen om at få sine knæskaller knust langt fra den første, Hopen har modtaget, fortæller spilleren.

Truslerne kommer fra enkeltpersoner fra hele Norge. De har truet med politianmeldelse og fysisk vold. Hver gang jeg snakker med dem, må jeg finde på en dybere og dybere historie.”

Foto © Sogndalfotboll.no

Foto © Sogndalfotboll.no