19. 01. 2011

Svære vilkår for de irske spillere

Stephen McGuinness, generalsekretær for det irske PFAI, er meget positiv over initiativet til FIFPro Winter Tournament, fordi forholdene for de irske spillere er ringere end i de fleste øvrige lande.

Situationen i den irske 2. Division er atypisk efter danske forhold. 95 procent af spillerne er umiddelbart uden kontrakt efter den sidste turneringskamp i slutningen af oktober. Herefter modtager de en arbejdsløshedsbetaling, og når forberedelserne til den nye sæson går i gang midt i januar, begynder klubberne igen at se efter, hvilke spillere de vil tilbyde en kontrakt.

Stephen McGuinness, generalsekretær for det irske PFAI, udtalte i forbindelse med den netop afholdte turnering: ”Vores deltagelse i dette års FIFPro Winter Tournament har betydet, at klubberne var nødt til at handle hurtigere. Otte ud af ni af spillerne, som deltog i træningssamlingerne op til turneringen, har allerede modtaget kontrakter inden for de seneste uger, fordi klubberne ville undgå, at spillerne viste deres kunnen ved FIFPro Winter Tournament. Derfor var FIFPro Winter Tournament allerede en succes for os før bolden var sparket i gang.”

Imidlertid havde irerne alligevel nok at tilbyde på spillerfronten. Under lederskab af den rutinerede forsvarsspiller Stuart Byrne optrådte spillere som unge Karl Moore med en seksårig læretid i Manchester City, og Daryl Kavanagh, som blev valgt til turneringens bedste spiller. Begge viste særdeles lovende takter turneringen igennem.

Se interview med Daryl Kavanagh her:

Se interview med Daryl Kavanagh her: