13. 01. 2011

William Kvist om fuldførelsen af en plan

Ved DR’s gallashow Sport 2010 i MCH Messecenter Herning blev William Kvist kåret som Årets Fodboldspiller 2010 af sine kolleger foran den danske sportsverden. Men ifølge Kvist selv, er det ikke en tilfældighed, at netop han blev kaldt op på scenen.Det har været et sublimt år for William Kvist. Han er fast mand og anfører hos de danske mestre, som suverænt ligger i spidsen i den nye sæson. Derudover har han haft sin andel i, at FCK har opnået det, som ingen anden dansk klub har opnået før – At kvalificere sig til 1/8-delsfinalerne i Champions League.

Derudover har Kvist høstet personlig succes med kåringerne som Årets Profil i Superligaen og Årets Fodboldspiller i 2010. I sin takketale ved Sport 2010 nævnte midtbanegeneralen bl.a., at dette var resultatet af en plan, som FCK’eren havde lagt for år tilbage: ”Den er jeg utrolig stolt over at modtage. Det er et bevis for, at det betaler sig at følge en plan og være bevidst om, hvordan og hvornår, man gør tingene,” sagde Kvist efter at have modtaget skulpturen ’Tacklingen’, som spillere som Peter Schmeichel og Michael Laudrup også har en kopi af.

I december 2010 modtog han en anden prestigefuld pris, nemlig prisen som Årets Profil i Superligaen, af sine kolleger i den bedste danske række. Planen, som William Kvist omtalte i sin takketale, blev udformet for fem-seks år siden i samarbejde med hans mentaltræner. William Kvist mente således heller ikke, at det kun er held, der gør, at han modtog prisen som den bedste spiller i Superligaen: ”Lige da jeg var kommet med omkring førsteholdstruppen, lagde vi en plan for, at jeg skulle være en profil i Superligaen. Det er jeg blevet nu. Det er denne pris det bedste bevis på.

At William Kvist for alvor er brudt igennem i FCK tilskriver han altså sin langsigtede planlægning. Eksempelvis sagde William Kvist fra, da han blev bedt om at spille back på både landsholdet og hos FC København. Kvist ville ikke stille sig tilfreds med en back-position, selvom det gav ham mulighed for en fast plads på både landsholdet og hos FC København. I stedet har han holdt fast i pladsen på den centrale midtbane. Selv siger Kvist: ”Jeg er en type, der har brug for at være centralt placeret og har brug for at have gode spillere omkring mig. Så kan jeg også gøre dem bedre. Jeg vil være en leder på en fodboldbane.

William Kvist mener, at der har været tale om små skridt lige siden han kom ind på førsteholdet. Og han er derfor beæret over sine priser snarere end overrasket. "Det er utroligt, at jeg nu kan sige, at jeg har vundet to fornemme priser i dansk fodbold. De to vigtigste. Først Årets Profil i Superligaen og så nu Årets Fodboldspiller. Jeg er ikke typen, der har været vant til at vinde priser, fordi jeg altid har været holdspilleren. Men det er dejligt, at mine fodboldkolleger sætter pris på, at den kollektive type også er utrolig vigtig for et fodboldhold.”

Foruden sine planer på fodboldbanen, er William Kvist i gang med at tage en bachelorgrad i civiløkonomi, bl.a. ved hjælp fra Spillerforeningens Study4player-tilbud. Det er et mål for Kvist hele tiden at stille mål op for fremtiden, for hele tiden at komme videre i stedet for at bevare tingenes tilstand. Kun herigennem mener han at kunne forbedre sig.