01. 05. 2012

Christian Traoré udsat for racisme under superligakamp

Lyngby-spilleren Christian Traoré blev under søndagens kamp mod FC Midtjylland udsat for racistiske tilråb fra en lille flok tilhængere fra FC Midtjylland.Under opvarmningen til søndages kamp mellem Lyngby BK og FC Midtjylland på Lyngby Stadion, blev Lyngbys Christian Traoré udsat for racistiske tilråb fra udeholdets fans.

Om episoden fortæller Christian Traoré:

- Jeg var i gang med opvarmningen foran deres fans, og i herfra hører jeg så nogle mindre pæne ting. Der bliver blandt andet råbt ”sorte svin” og ”smut hjem til sandholmlejren”. Egentlig er det ikke noget, der rører mig specielt, og jeg tænker ikke så meget over det, men det er selvfølgelig stadig ikke i orden, og det skal ikke accepteres.

Han fortsætter:

- I min tid som fodboldspiller er det ikke noget, jeg har oplevet særlig mange gange, og det var da også kun nogle få stykker fra FC Midtjylland, som sikkert også var fulde. Det forsvarer det dog ikke, og jeg synes ikke, det er i orden.

Paradoksalt nok foregik hændelsen til en kamp, hvor spillere og tilskuere i fællesskab forinden havde taget afstand til racisme med bannere og flyers. Simon Christensen, projektleder for Spillerforeningens kampagne Giv Racismen Det Røde Kort, kommenterer:

- Vi ved, at antallet af anmeldte racismesager ikke stemmer overens med antallet af de racistiske episoder, der reelt forekommer på danske stadioner. Tilfældet med Christian Traoré er bare det nyeste eksempel på dette. Men enkelte tåber skal ikke have lov til at sætte niveauet så lavt et sted, hvor der skal være plads til alle.

Han fortsætter med en opfordring til tilskuerne:

- Racisme må og skal aldrig accepteres, og det er størstedelen heldigvis enige om, men for at vi skal komme episoderne til livs, er der behov for, at alle tager afstand fra opførslen og aktivt skrider ind ved fx at tage fat i kontrollørerne, slutter Simon Christensen.

Foto © Per Kjærbye / Fodboldbilleder.dkUnder opvarmningen til søndages kamp mellem Lyngby BK og FC Midtjylland på Lyngby Stadion, blev Lyngbys Christian Traoré udsat for racistiske tilråb fra udeholdets fans.

Om episoden fortæller Christian Traoré:

Han fortsætter:

Han fortsætter med en opfordring til tilskuerne:

Foto © Per Kjærbye / Fodboldbilleder.dk