13. 04. 2012

Juventus straffet for racistiske tilråb

223.000 kroner. Det er prisen den italienske fodboldklub Juventus skal betale, efter at klubbens tilhængere kom med racistiske tilråb i onsdagens hjemmekamp mod Lazio. Det skriver Bold.dk. Juventus kunne efter onsdagens 2-1-sejr over Lazio i Torino glæde sig over, at klubben fortsat fører den italienske Serie A med seks runder tilbage af sæsonen. Imidlertid kan klubben ikke være tilfreds med dele af deres publikum, som undervejs i kampen kom racistiske tilråb. Det koster nu klubben 223.000 kr. i bøde.

Mindst fem gange undervejs i kampen mod Lazio hørtes de racistiske tilråb, selvom klubben og flere andre tilhængere forsøgte at dæmpe ytringerne. Forsøgene på at stoppe tilråbene har dog efterfølgende været en formidlende omstændighed for Juventus.

Det er ikke første gang at Juventus oplever racismeproblemer med deres fans. For tre år siden gik det ud over den daværende Inter-spiller Mario Balotelli, og Juventus blev efterfølgende tvunget til at spille for tomme tribuner i en hjemmekamp.