22. 01. 2013

Danske klubber satser på egne spillere

Ifølge en ny rapport har de danske klubber et af de højeste gennemsnit af egenproducerede spillere i hele Europa. Derudover har de danske klubber sammen med Norge de smalleste trupper.

Unge danske fodboldspillere har udsigt til masser af spilletid i de kommende sæsoner, såfremt de vælger at blive hjemme i Danmark. For de danske klubber har ifølge rapporten ’Demographic Study 2013’, som i går blev udgivet af the Cies Football Observatory fra universitetet i schweiziske Neuchâtel, stor tillid til spillere fra egne rækker.

Rapporten har til formål at kortlægge bevægelser og trends i 31 europæiske ligaer og er kommet frem til, at der gennemsnitligt kun er fire lande, der har flere egenproducerede spillere med i førsteholdstruppen end i Danmark. Kategorien toppes af Slovakiet, hvor 40.3 % af spillerne er egenproduceret, mens Danmark med 32,5 % er placeret på femtepladsen.

Med udtrykket egenproducerede spillere henvises der til spillere, der har tilbragt mindst tre år i klubben, mens de har været mellem 15-21 år gamle. Noget man tilsyneladende ikke gør sig meget i i lande som Italien (7,8 %), Tyrkiet (9,3 %) og Portugal (9,5 %), der sammen skraber bunden af kategorien.

Rapporten analyserer også størrelserne af klubbernes førsteholdstrupper, og her viser resultatet, at Danmark sammen med Norge har de smalleste trupper i Europa. Hvor Rumænien (27,6 spillere), Italien (27,5 spillere) og England (26,6 spillere) viser sig at have de største førsteholdstrupper, er Danmark at finde i bunden af tabellen. I gennemsnit har de danske klubber 22,3 spillere i truppen, hvilket også gør sig gældende for de norske Tippeliga-klubber.

Se uddrag fra rapporten her.

Se uddrag fra rapporten her.