15. 11. 2013

Ekspert roser FIFPros matchfixing-kampagne

Matchfixing-ekspert og journalist, Declan Hill, uddeler ros til FIFPros indsats i kampen for at udrydde matchfixing i fodbold. Fokus skal på mekanismerne bag matchfixing - ikke sportsudøverne.I forbindelse med udgivelsen af sin nye bog, The Insider’s Guide to Match-Fixing in Football, giver journalist og ekspert i matchfixing, Declan Hill, sit syn på de vigtigste problemstillinger i forbindelse med matchfixing:

- Spillere over 25 år, som ikke har fået udbetalt løn, er de primære mål, udtaler Hill.

Han fortsætter:

- En anden vigtig faktor er, når spillernes løn ikke bliver udbetalt. Denne bog beviser, at når klubberne ikke udbetaler spillernes løn til tiden, er der større chance for, at spillerne bliver kontaktet af matchfixere, som derfor er mere sårbare overfor at blive involveret i matchfixing. Det er meget tydeligt, at de beviser jeg har, er robuste. Hvis spillerne ikke bliver behandlet som professionelle, hvis der ikke er en professionel atmosfære, så bliver problemet med matchfixing meget større.

Declan Hill uddeler efterfølgende ros ud til det arbejde, FIFPro har gjort i forsøget på at bekæmpe matchfixing:

- Jeg sætter stor pris på det arbejde, FIFPro gør for at bekæmpe matchfixing. Kampagnen giver meget mere mening end kampagner fra andre fodboldautoriteter. Deres tilgang er fundamentalt forkert. De skyder, dybest set, skylden på atleterne. De siger, at matchfixing eksisterer på grund af manglende etik hos spillerne. Jeg synes, det er at fornærme alle professionelle atleter at fortælle dem, at de har mangel på etik. Disse autoriteter burde ikke skyde skylden på spillerne. De burde i stedet spørge spillerne, om de får udbetalt deres løn, og om de bliver behandlet som professionelle atleter. De burde spørge, om de ville kunne hjælpe de spillere, som ikke får udbetalt deres løn ved at lægge pres på fodboldassociationer eller fodboldligaer, siger Hill.

En af FIFPros vigtigste mærkesager er bekæmpelse af matchfixing. Senest blev vigtigheden af rettidig udbetaling af fodboldspilleres løn understreget som et centralt element i kampen mod matchfixing under FIFPros årlige generalforsamling i Slovenien i slutningen af oktober.

Læs hele interviewet her.I forbindelse med udgivelsen af sin nye bog, The Insider’s Guide to Match-Fixing in Football, giver journalist og ekspert i matchfixing, Declan Hill, sit syn på de vigtigste problemstillinger i forbindelse med matchfixing:

Han fortsætter:

Læs hele interviewet her.