26. 11. 2013

FIFA vil diskutere tidsplanen for VM i Brasilien

FIFA-præsident Sepp Blatter vil sammen med FIFAs eksekutivkomite tage tidsplanen ved slutrunden under behandling. FIFPro er blandt dem, der har opfordret FIFA til at gøre netop dette.FIFAs præsident, Sepp Blatter, har meddelt, at tidsplanen vedrørende VM i Brasilien 2014 vil blive taget op til revision, idet FIFA har modtaget flere henvendelser, som kræver at få de tidlige kampe flyttet.

FIFPro er blandt de instanser, der har klaget over tidsplanen på grund af de helbredsmæssige problemer, varmen kan skabe for spillerne. Ud af de 64 VM-kampe er 24 af dem fastlagt til at blive afviklet kl. 13.00 lokal tid, hvor flere af dem skal spilles under tropiske forhold.

For FIFPro er de professionelle fodboldspilleres sikkerhed og helbred altafgørende, og alle beslutninger inden for fodbolden skal træffes i lyset heraf. Medicinske og videnskabelige eksperter har understreget, at det at spille i ekstrem varme er farligt, og det kræver derfor, at sportsorganisationer udvikler effektive og holdbare politiker, som sikrer spillernes helbred.

Under sommerens Confederations Cup i juni og juli blev der spillet kampe kl. 16.00 lokal tid, blandt andet semifinalen mellem Italien og Spanien. Efter kampen klagede flere spillere over forholdene, hvor temperaturen var over 30 grader, og luftfugtighed var nået op på mere end 80 procent.

- Både spillere og fans vil komme ud som vindere, hvis forhold som dem under kampen mellem Italien og Spanien kan undgås. Spillerne vil gerne have en fair chance for at præstere deres bedste uden uacceptable risici for at skade deres helbred. Fansene vil have kampforhold, som giver de bedste omstændigheder for en spektakulær og fair kamp, og som ikke bringer spillernes sikkerhed og helbred i fare.

Han fortsætter:

- Det faktum, at præsident Sepp Blatter og FIFAs eksekutivkomite vil åbne en diskussion om tidsplanen vedrørende VM i 2014, byder FIFPro velkomment. Vi, FIFPro og vores spillere, forventer, at FIFA vil udelukke enhver urimelig risiko i løbet af turneringen, udtaler Theo van Seggelen.

Foto © Per Kjærbye / Fodboldbilleder.dkFIFAs præsident, Sepp Blatter, har meddelt, at tidsplanen vedrørende VM i Brasilien 2014 vil blive taget op til revision, idet FIFA har modtaget flere henvendelser, som kræver at få de tidlige kampe flyttet.

Han fortsætter:

Foto © Per Kjærbye / Fodboldbilleder.dk