27. 11. 2013

FIFPro: FIFAs transferregulativer skal reformeres

Efter at den australske fodboldspiller Mark Bresciano fik fire måneders karantæne for kontraktbrud, ønsker FIFPro ændringer i transferregulativerne for at beskytte spillerne. FIFPro har udtrykt ønske om at ændre FIFAs transferregulativer i forbindelse med, at den australske landsholdsspiller Mark Bresciano blev idømt fire måneders karantæne på grund af kontraktbrud.

Formand i FIFPro Division Asia, Brendan Schwab, har til den australske fodboldside, theworldgame.com.au, udtrykt bekymring om FIFAs fortolkning af sin egen juridiske proces:

- På trods af identisk ordlyd i regulativerne uddeler FIFAs voldgiftsret sjældent sanktioner til klubber, der bryder spillerkontrakter, selvom det er tilfælde som disse, der udgør over 90 procent af sagerne, som ender hos FIFA, udtaler han.

Bresciano blev idømt fire måneders karantæne efter, at FIFAs voldgiftsret fandt ham skyldig i kontraktbrud, da han opsagde sin aftale med Al Nasr for i stedet at spille for Al Gharafa i Qatar.

- FIFPro er meget skuffede over FIFAs voldgiftsret, idet de har fundet det nødvendigt at sanktionere en spiller, som har lavet kontraktbrud. Mark havde en frikøbsklausul i sin kontrakt, og den var han i sin gode ret til at gøre brug af. Hvis den ikke havde været der, havde han aldrig skiftet klub, som han gjorde. Det er derfor meget hårdt at sige, at han ensidigt har brudt sin kontrakt, siger Schwab.

Han fortsætter:

- FIFAs voldgiftsret valgte ikke at acceptere frikøbsklausulen i Marks kontrakt. Det var ikke en frikøbsklausul ifølge dem. I stedet anvendte voldgiftsretten artikel 17 i FIFA-regulativerne, hvilket opstiller en række kriterier for beregning af kompensation, og uden tvivl bemyndiger fire måneders karantæne, hvis man finder ud af, at en spiller har begået kontraktbrud, siger han.

- Kernen i problemet er hvor meget kompensation, der skulle betales af Al Gharafa til Al Nasr, i hvad der kan sammenlignes med en transfersum mellem de to klubber. Det er derfor blevet til en principsag, og for FIFPro er dette en meget vigtig sag, afslutter Brendan Schwab.

FIFPros ekspertgruppe vedrørende transfersager er fastsat til at mødes på FIFPros hovedkvarter i Holland den 10. december.

Foto © Pier Giorgio Giavelli / Fodboldbilleder.dkFIFPro har udtrykt ønske om at ændre FIFAs transferregulativer i forbindelse med, at den australske landsholdsspiller Mark Bresciano blev idømt fire måneders karantæne på grund af kontraktbrud.

Han fortsætter:

Foto © Pier Giorgio Giavelli / Fodboldbilleder.dk