11. 12. 2013

Fiskers fantastiske fodboldår

Kasper Fisker, der netop er blevet kåret til Årets Profil i 1. Division, ærgrer sig over, at han ikke kan være med til at gøre arbejdet færdigt i Hobro. Men han er overbevist om, at Hobro spiller i Superligaen i næste sæson. AF DAN HIRSCH SØRENSEN

Offensivspilleren Kasper Fisker har været en af nøglefigurerne hos Hobro, der i dette fodboldefterår har overrasket alt og alle og lige nu har kursen sat direkte mod en oprykning til Superligaen. Men i testkampene op til denne sæson var der ikke meget, der tydede på, at pilen ville pege i den retning for Hobro-mandskabet.

- Jeg har altid syntes, at vi har haft et godt hold. Også de andre år, hvor jeg har spillet her. Men jeg kunne ikke undgå at blive bekymret i sommer, da vi tabte samtlige træningskampe. Vi scorede kun ét mål i otte træningskampe, og det mål blev oven i købet scoret af en afrikansk prøvespiller, som Hobro ikke valgte at skrive kontrakt med. Derfor var vi alle meget spændte før sæsonens første kamp mod Hvidovre, fortæller Kasper Fisker.

Efter en meget tæt kamp kunne Hobro trække sig tilbage med sejren. Og i kamp to klaskede de gulblusede Superliga-nedrykkeren Silkeborg IF med 5-0.

- De to kampe gav os så meget selvtillid, at vi slet ikke var til at stoppe igen. Især den kæmpestore sejr over Silkeborg var en øjenåbner. Alle havde jo regnet Silkeborg som en klar oprykningsfavorit. Pludselig kunne vi se, at vi også kunne være med. Det var lidt af en rullestart for os. Og siden har vi bare bygget på kamp for kamp.

Kasper Fisker har været i Hobro i seks år, men om lidt er det slut. Så vender Randers-drengen hjem. Han har skrevet en to-årig kontrakt med Randers FC.

- Når det nu går så godt, er det selvfølgelig lidt vemodigt, at det slutter nu. På en måde kunne jeg godt have lyst til at blive og spille færdigt. Men omvendt er det en drøm, der går i opfyldelse for mig, når jeg vender tilbage til Randers. Det var der, jeg spillede ungdomsfodbold, og det er der, jeg har drømt om at vende tilbage en gang. Men selvfølgelig står jeg med en ambivalent følelse, siger Kasper Fisker.

Profil i Superligaen

Han er glad for, at han efterlader Hobro i toppen af 1. Division og med gode muligheder for en oprykning til Superligaen. Sådan tegnede udsigten ikke, da han kom til klubben for seks år siden.

- Dengang var Hobro lidt af et cirkus. Der gik masser af historier om, at vi ikke fik vores penge til tiden og alle mulige andre ting. Der var ikke styr på ret meget. Men siden er der skiftet ud i ledelsen, og i dag er Hobro en super klub, hvor ledelsen går meget op i, at udviklingen sker på den rigtige måde. Der er kommet styr på tingene, understreger Kasper Fisker.

De seks år i Hobro har gjort ham til en meget bedre og mere moden fodboldspiller.

- Jeg er blevet ældre. Jeg har meget mere fokus på det hele nu. Jeg går op i min fodbold og ved nu, hvad der skal til for at præstere godt. Tidligere var det hele lidt mere tilfældigt. Men jeg føler, at jeg er blevet voksen. Og så tror jeg også, at livet uden for fodboldbanen har lært mig en hel masse. Siden 2010 har jeg været selvstændig og har i dag en sportscafé og nogle ferielejligheder på Djursland sammen med min far. Det har passet mig godt at have det ved siden af fodbolden, selv om der ind imellem har været nok at se til. Men det har styrket mig og på en måde gjort mig til en bedre fodboldspiller. Jeg er nok nødt til at finde nogle, der kan tage over for mig nu, for i Randers skal jeg koncentrere mig 100 procent om fodbolden, fortæller Kasper Fisker.

Hans mål er at blive fast mand i Randers og blive en profil i Superligaen.

- Jeg er ikke med for bare at være med. Når først jeg får spilletid, er jeg en spiller, der bliver en profil på et hold. En som folk lægger mærke til. Det seneste halvandet år har så absolut været den bedste periode i mit fodboldliv. Min kurve går kun opad, og jeg har aldrig været bedre. Så selvfølgelig tror jeg på, at jeg kan markere mig i Superligaen, siger Kasper Fisker.

Den 25-årige offensivspiller er overbevist om, at holdkammeraterne i Hobro også kommer til at opleve Superligaen. Kasper Fisker føler sig overbevist om, at Hobro rykker op.

- Hobro er bare et godt mandskab. Et godt og sammentømret hold, der kører på i et højt tempo i hver eneste kamp. Alle på holdet tror på, at man kan vinde hver eneste kamp. Og energien bliver udslagsgivende i sidste ende. Den sikrer Hobro en oprykning til sommer. Det er jeg sikker på. Og så vil jeg glæde mig til at komme tilbage til Hobro Stadion og spille mod min gamle klub. Det bliver en stor oplevelse.

Foreløbig kan Kasper Fisker glæde sig over en anden stor ting. Nemlig, at han løber med titlen som Årets Profil i 1. Division.

Foto © Anders Kjærbye / Fodboldbilleder.dkAF DAN HIRSCH SØRENSEN

Profil i Superligaen

Hans mål er at blive fast mand i Randers og blive en profil i Superligaen.

Foto © Anders Kjærbye / Fodboldbilleder.dk