25. 04. 2013

Kongres: Alle parter skal bekæmpe insolvens

FIFPros netop afholdte kongres, hvor repræsentanter fra europæiske spillerforeninger, klubber og ligaer var samlet i Lissabon, bar præg af enighed om, at alle parter i Europa skal være med til at sikre klubbernes økonomi.

Hele fodboldverdenen tager et ansvar for at sikre, at spillerne ikke bliver ofre, når en klub må dreje nøglen om. Sådan lød den klare melding efter kongressen i Portugal, hvor FIFPro havde inviteret hele fodboldeuropa til forhandlingsbordet.

- Én ting er sikker: Alle parter anerkender problemet. Vi er alle kommet til den konklusion, at vi bliver nødt til at samarbejde, sagde FIFPRos generalsekretær Theo van Seggelen efter kongressen.

Ifølge FIFPro er de mest afgørende beslutninger under kongressen:

- EU skal ensarte lovene for insolvens i hele unionen, sådan at spillerne på lige fod med andre lønmodtagere er sikrede, hvis deres arbejdsgiver går konkurs
- Klubber, ligaer og foreninger kan bidrage med et tidligt advarselssystem til at forhindre en pludselig konkurs
- Spillerne skal selv tage ansvar ved at forholde sig kritisk over for tilbud. Spillerforeninger og agenter har et medansvar over for at vejlede spillere
- Overordnet vil alle parter kunne få gavn af at reducere de overdrevne omkostninger til agenter. Ifølge nye tal fra FIFA går 28 procent af alle transfersummer til agenter og forsvinder derved fra fodboldverdenen.

Du kan læse mere her.

Ifølge FIFPro er de mest afgørende beslutninger under kongressen:

Du kan læse mere her.