11. 02. 2013

Ny transferundersøgelse får hård modtagelse af FIFPro

Den internationale fodboldforening skyder med skarpt mod en ny undersøgelse af det europæiske transfersystem. En spildt mulighed for at forbedre transfermarkedet, lyder det fra foreningen.

Det nyeste studie om spillernes og klubbernes rettigheder på det europæiske transfermarked er netop blevet offentliggjort. Undersøgelsen havde til formål at kortlægge det nuværende transfersystem på godt og ondt, men FIFPro er alt andet end tilfreds med udfaldet. Kritikken fra foreningen lyder blandet andet på, at researcherne helt har udeladt at drage paralleller til EU’s sportsspecifikke love i undersøgelsen. Samtidig afstår undersøgelsen også fra at tage fat i emnet om den negative påvirkning agenter i dag kan have på transfermarkedet.

Et tegn på dårlig kvalitet og usammenhængende arbejde, lyder det fra FIFPro.

FIFPro havde ellers set frem til rapportens udgivelse, da det nuværende transfersystem ikke er til fordel for hverken spillere eller klubber.

Se FIFPros kritik af rapporten i sin helhed her.

Et tegn på dårlig kvalitet og usammenhængende arbejde, lyder det fra FIFPro.

Se FIFPros kritik af rapporten i sin helhed her.