03. 01. 2013

Portugal skaffer jobs til 100 fodboldspillere

Den portugisiske spillerforening har i samarbejde med blandt andre den lokale regering sørget for 100 arbejdspladser til unge og tidligere fodboldspillere i Portugal.

Det er ikke kun i Danmark, at der kæmpes med arbejdsløshed. I Portugal har man samme udfordring, og især portugisiske sportsfolk har haft svært ved at finde plads på jobmarkedet.

Derfor har den portugisiske spillerforening i samarbejde med den portugisiske regering, fodboldforbundet samt en national solidaritetsinstitution indgået en aftale, der sikrer 100 arbejdspladser til unge og tidligere fodboldspillere.

Integrationen af de 100 spillere skal ske gennem den kristne solidaritetsinstitution, Uniao das Misericordias Portuguesas, der naturligvis ikke selv kommer til at tjene penge på projektet.

- Den portugisiske spillerforening er klar over, hvor svært det kan være for sportsudøvere at få arbejde. Derfor vil vi gerne spille en aktiv rolle i jagten på at gøre problemet mindre.

- Vi vil gerne vise, at man gennem en proaktiv attitude kan løse disse problemer. På denne måde kan vi bekæmpe arbejdsløsheden, siger præsidenten for den portugisiske spillerforening Joaquim Evangelista.