16. 09. 2013

Regnbuefarvede snørebånd skal støtte kampen mod homofobi

I Premier League tilskyndes alle spillere at bære regnbuefarvede snørebånd i weekendens spillerunde som en del af en anti-homofobisk kampagneSom et led i en anti-homofobisk kampagne er alle spillere i Premier League blevet opfordret til at bære regnbuefarvede snørebånd i den kommende spillerunde. De regnbuefarvede snørebånd er blevet sendt ud til samtlige professionelle klubber i England og Skotland.

- Det er på tide, at de professionelle fodboldklubber gør noget for at komme homofobien til livs i vores nationalsport. Ved at tage regnbuefarvede snørebånd på kan spillerne føre sporten ind i det 21. århundrede, siger Laura Doughte, direktør i Stonewall, som kæmper for bøsser og lesbiskes rettigheder, ifølge BBC.

Der har hidtil kun været to offentligt erklærede homoseksuelle spillere i britisk fodbold. Justin Fashanu offentliggjorde som den første sin homoseksualitet tilbage i 1990, hvorefter han 7 år senere tog sit eget liv. Senest gjorde amerikanske Robbie Rodgers offentligheden bekendt med sin homoseksualitet, mens han spillede i Leeds. Efter afsløringen stoppede han karrieren, men genoptog den igen i februar hos LA Galaxy.

Foto © Per Kjærbye

Foto © Per Kjærbye