11. 01. 2013

Sverige til tops ved FIFPro Winter Tournament

De transferfrie spillere fra Sverige strøg til tops ved den årlige FIFPro Winter Tournament i Oslo.

Det blev de transferfrie spillere fra Sverige, der tog førstepladsen ved FIFPro Winter Tournament i Oslo. Turneringen, der giver transferfrie spillere muligheden for at vise sig frem, blev afholdt for tredje år i streg torsdag eftermiddag. Der var deltagelse fra Sverige, Norge, Finland og Irland.
Første kamp stod mellem Norge og Irland, og her løb de norske værter med sejren efter straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp endte 1-1, men værterne trak det længste strå, da den norske keeper tog det afgørende sjette straffespark fra irske Peter Higgins.
I den næste kamp slog Sverige Finland ligeledes efter straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp sluttede 1-1, og derfor kunne Adnan Cirak afgøre løjerne, da han som den eneste formåede at sende sit forsøg i nettet.
Dermed skulle Irland og Finland spille om tredjepladsen, og det opgør faldt ud til fordel for Irland, der komfortabelt sejrede med 2-0 takket være scoringer fra Shane Tracey og Barry O’Mahony.
Tilbage var der kun finalen mellem Sverige og Norge, og her skulle de to mandskaber igen ud i en straffesparkskonkurrence efter 2-2 i den ordinære kamp. Den konkurrence kom svenskerne bedst ud af, hvorfor mandskabet fra den svenske spillerforening til slut kunne løfte trofæet.
Svenskerns Adnan Cirak blev efterfølgende kåret til turneringens spiller takket være tre scoringer i løbet af torsdagen.