06. 09. 2013

UEFA sanktionerer klubber grundet racisme

UEFA har valgt at sanktionere tre klubber i forbindelse med kvalifikationskampe til Europa League. Sanktionerne er uddelt som følge af racistisk ageren fra klubbernes fans. UEFAs disciplinærudvalg har valgt at sanktionere tre klubber grundet racistisk opførsel i forbindelse med kvalifikationskampe til Europa League.

Det drejer sig om Budapest Honvéd FC, KKS Lech Poznań og GKS Piast Gliwice, som alle er blevet idømt bøder på grund af racistisk adfærd fra klubbernes fans. Derudover indeholder sanktionerne også en hel eller delvis lukning af tilskuerpladserne på de respektive stadions.

Budapest Honvéd FC er idømt en bøde på €50.000 og samtidig beordret til at spille deres næste hjemmekamp på et tomt stadion. KKS Lech Poznań og GKS Piast Gliwice er begge idømt bøder på €5.000, og skal i deres næste kamp spille uden tilskuere på visse dele af stadionet.

Sanktionerne antyder, at UEFA vil gøre alvor af deres nyanlagte strategi om nultolerance over for racisme.

Foto © Anders Kjærbye

Foto © Anders Kjærbye