23. 10. 2014

FIFPro Tournament 2014 en stor succes

Da der i sommerpausen blev afholdt FIFPro Tournament i Holland, var Spillerforeningen vanen tro repræsenteret. Igen i år var turneringen en stor succes for de danske deltagere. Måske endda større end nogensinde.

Denne artikel er fra Indersiden 14-3. Læs artiklen som pdf her.

AF MICHAEL HEHR

FIFPro Tournament er en turnering for kontraktløse spillere, som hvert år afholdes af den internationale spillerforening, FIFPro. Turneringen, der er blevet afholdt hvert år siden 2005, giver spillerne mulighed for at holde formen ved lige såvel som at fremvise deres egenskaber for potentielle arbejdsgivere og agenter. For de danske spillere var årets turnering i særdeleshed en succes – både på og uden for banen. Holdet hjemførte en 3. plads, mens 11 af de 17 danske deltagende spillere har fundet en ny arbejdsgiver efter deltagelse i turneringen. En af dem er Mads Ibenfeldt.

- FIFPro Tournament er en rigtig, rigtig god turnering for spillere, som både mangler en kontrakt og mangler kampe i benene, fortæller han om oplevelsen i Amsterdam, hvor turneringen igen i år blev afholdt.

Det er som sådan ikke nogen stor overraskelse, at Mads er tilfreds med turneringens rammer og forløb. Han brugte nemlig turneringen som springbræt til at underskrive en kontrakt med den engelske klub Southend og fik dermed det optimale ud af de muligheder, turneringen tilbyder.

- Jeg kan mærke, efter at have deltaget i turneringen, at jeg fysisk er på det niveau, der er nødvendigt for at kunne præstere. Samtidig bidrager turneringen til, at man mentalt er rustet til at gå ud og levere en god prøvetræning. På den måde er turneringen i top på alle parametre. Det hele er meget professionelt.

- For mit vedkommende var det en kontakt dernede, der gjorde, at jeg pludselig fik en mulighed. Southend manglede en stor midtstopper, og via min agent fik jeg formidlet, at jeg var klar. Så jeg måtte hjem før tid for at stille til start om mandagen, uddyber han om skiftet til den engelske klub.

Højt niveau
Både Rasmus Hansen, der nu spiller i Hobro, og Patrick Naundrup, som efterfølgende har skrevet kontrakt med Hvidovre, deltog i turneringen. De to spillere kan sagtens nikke genkendende til Mads Ibenfeldts beskrivelse af turneringen. De fremhæver begge det høje niveau som en af turneringens klare forcer.

- Turneringen foregår på et spillemæssigt højt niveau, og forholdene uden for banen er også i top. Så turneringen har helt sikkert stillet mig bedre. Den har givet mig kamptræning, og det har været med til at gøre mig mere attraktiv og holdt mig i form. Det er i høj grad en turnering, der er værd at spille, fortæller Rasmus Hansen og bakkes op af Patrick Naundrup:

- Det var et super fedt arrangement. Der var styr på det både på og uden for banen. Det er utrolig dejligt for en kontraktfri spiller som mig at få noget spilletid og en god oplevelse. Jeg har med andre ord været rigtig godt tilfreds.

En god oplevelse
Blandt de tre deltagende spillere er der altså bred enighed om, at turneringen både tilbyder et højt niveau såvel som gode faciliteter. Men ét er spillets og faciliteternes niveau, noget andet er det sociale. Og netop det sociale er også et vigtigt aspekt, hvis man spørger de tre.

- Det er en god turnering på det sociale parameter. Man mødes med andre spillere, der i samme situation som en selv, og deler en god oplevelse i en ellers frustrerende tid. Det betyder noget, fortæller Rasmus Hansen.

Netop den gode oplevelse er også et kardinalpunkt for Mads Ibenfeldt.

- For mig handler fodbold også om oplevelser. Og FIFPro Tournament er en oplevelse. Det er en god turnering, og det er spændende at konkurrere med andre nationaliteter på et højt niveau under professionelle forhold, mener han.

Den holdning deles af Patrick Naundrup. Derfor er han heller ikke bleg for at anbefale turneringen til andre spillere, der næste sommer står i samme situation.

- Jeg vil anbefale alle, der står uden kontrakt i sommerperioden, at deltage i Spillerforeningens preseason-træning såvel som FIFPro Tournament.

Den anbefaling bakker Ibenfeldt op om.

- Hvis muligheden byder sig, så grib den.Denne artikel er fra Indersiden 14-3. Læs artiklen som pdf her.