15. 12. 2015

Danmarks Bedste Bane: FCM bedst i efteråret

Siden sæsonen blev skudt igang har udeholdenes anførere i Superligaen bedømt kampbanerne for at finde Danmarks Bedste Bane. FC Midtjylland har lagt sig i spidsen foran Randers, hvorimod FCN igen ligger i den tunge ende.

Hvert år kårer Spillerforeningen i samarbejde med Superligaklubbernes anførere Danmarks Bedste Bane. Den endelige vinder findes, når turneringen slutter i maj. Den nuværende stilling, hvor banerne er blevet vurderet i løbet af efteråret, viser, at FC Midtjylland er favorit til løbe med titlen. FC Midtjyllands hjemmebane har fået præcis samme gennemsnit som sidste år med 4,33 foran Randers FC med 4,22 og Aab med 4,14. Klubber som Brøndby IF, Randers FC og SønderjyskE har anlagt nyt græstæppe op til den indeværende sæson, hvilket har kastet bedre bedømmelser af sig sammenlignet med sidste efterår.

Læs også: Auto C Park: Som Old Trafford og Centre Court

I den anden ende af tabellen er det værd at notere sig, at FC Nordsjællands hjemmebane igen i år får den suverænt dårligste karakter. Anførerne mener stadigvæk, at Superligaens eneste kunstgræsbane er den dårligste. Kunstgræsset i Farum får 1,5 i gennemsnit, hvilket er marginalt ringere sammenlignet med sidste efterår, hvor gennemsnitsvurderingen lå på 1,56. Superligaens gennemsnit ligger på flotte 3,56.

Superligaanførerne har siden sæsonens begyndelse den 17. juli 2015 været med til at vurdere banerne i Superligaen for at kåre Danmarks Bedste Bane. Efter hver spillet udekamp har anførerne via sms givet deres helhedsvurdering af banerne på en skala fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Efter efterårets sidste kampe ser stilling sådan ud:

1. FC Midtjylland (4,33 i gennemsnit)
2. Randers FC (4,22 i gennemsnit)
3. AaB (4,14 i gennemsnit)
4. AGF (3,89 i gennemsnit)
4. Esbjerg fB (3,89 i gennemsnit)
6. SønderjyskE (3,86 i gennemsnit)
7. Brøndby IF (3,75 i gennemsnit)
8. FC København (3,44 i gennemsnit)
9. Viborg (3,44 i gennemsnit)
10. Hobro (3,20 i gennemsnit)
11. OB (3,11 i gennemsnit)
12. FC Nordsjælland (1,50 i gennemsnit)

Udvalgt statistik:
Samlet gennemsnit for de 12 klubber: 3,56
Højeste karakterstigning i procent: SønderjyskE med en forbedring på 46,7 % i forhold til sidste efterår.
Forbedring af baner: Brøndby, Randers FC og SønderjyskE har alle sammen fået nyt græstæppe til den nye sæson, hvilket et tydeligt i bedømmelserne, som alle er steget i forh

Vindere

2016/17 - Brøndby IF