23. 07. 2015

Del 1: Dennis Sørensen: Mere end bare en fodboldspiller

Vi har talt med Dennis Sørensen. Han mener, at fodboldspillere skal have andet i livet end fodbolden, og at de bør "plante frø", som kan sikre dem i fremtiden. Det gør han i hvert fald selv. Læs del 1 her.

Dennis Sørensen er 34 år gammel. Det fyldte han i slutningen af maj måned. En måned senere, den 30. juni, stod han uden kontrakt. Dennis Sørensens arbejdsløshedsperiode varede dog ikke længe, for kort tid efter underskrev han en 1-årig kontrakt med Lyngby Boldklub. Alligevel er forløbet en god indikation på, hvor hurtigt man som fodboldspiller kan miste en del af sin identitet.

Af samme årsag bestræber Dennis Sørensen sig på at være mere end bare en fodboldspiller. Det har han i øvrigt altid gjort. Det er blandt andet derfor, at har meldt sig ind i en A-kasse, og det er af samme grund, han læser enkeltfag sideløbende med den professionelle fodboldkarriere.

- Det er første gang, jeg har haft muligheden for at stoppe med at spille fodbold. Det var ikke det, jeg havde lyst til, men hvis jeg ikke fik det rigtige tilbud, som jeg kunne se mig selv passe ind i, så kunne jeg godt finde på at finde andre veje og stoppe med fodbolden, fortæller Dennis om sine overvejelser i forbindelse med sommerens transfervindue.

Sådan gik det som bekendt ikke for Dennis Sørensen. Men forløbet har sat nogle tanker i gang hos den nye Lyngby-spiller.

- Det var en speciel situation at stå i. Jeg tror, det er en situation, som de færreste fodboldspillere forbereder sig på, fordi man som fodboldspiller lever i nuet og koncentrerer sig meget om, hvor man er i sin karriere i øjeblikket.

- Derfor er jeg medlem af en A-kasse, og jeg er begyndt at tage enkeltfag sideløbende med karrieren. På den måde har jeg plantet nogle frø som på et tidspunkt gerne skulle resultere i, at jeg står i en bedre situation, når jeg stopper med fodbolden, end hvis jeg ikke havde forberedt mig, uddyber Dennis Sørensen.

Læs også: Uddannelse og job via 4player

De frø, som Dennis Sørensen omtaler, kan betragtes som et sikkerhedsnet. Og det i mere end en forstand. For Dennis’ indledende forberedelser giver ham både mulighed for at fokusere 100 % på spillet på banen, samtidig med at han udvider sin identitet til at være mere end bare en fodboldspiller.

- Det giver mig tryghed. Og det gør, at jeg kan fokusere på at præstere og spille fodbold, fastslår Dennis Sørensen kort og præcist.

Men hvad lige så interessant er, så giver A-kasse og studier også en sikkerhed for Dennis Sørensen som menneske. For han har en meget klar holdning til, at fodboldspillere skal være mere end bare navnet og nummeret på ryggen. Karrieren får en ende for alle på et tidspunkt, og derfor er det vigtigt, at hele ens identitet ikke er bygget op om en fodboldkarriere, der typisk slutter, når man er midt i trediverne.

- Jeg tror, at man kan lære, at være fodboldspiller når man spiller fodbold, men ikke at gå så meget op i det når man er privatperson. Det, tror jeg, er vigtigt. Jo før man lærer at håndtere det, desto lettere bliver det også for én selv, når karrieren slutter. Det er det, der er hele humlen. Det slutter for os alle, og det slutter i en forholdsvis tidlig alder, fastslår Dennis, før han fortsætter:

Læs også: På klubbesøg i Randers

- Man kan lige så godt begynde at tænke de tanker i en tidlig alder. Jeg ved godt, det er svært, for vi fodboldspillere fokuserer utrolig meget på det, der sker lige nu, men man kan lige så godt begynde at øve sig.

I næste del kan du læse om, hvordan Dennis Sørensen imødekommer mentale udfordringer, hans tanker om at blive slået tilbage til start og frygten for ikke at være bedst. Læs del 2 her

Tilbage

SENESTE NYT

23.10.2019

Kræftramte René Henriksen besejrer dagligt uhelbredelig sygdom

LÆS MERE
22.10.2019

Statement om demensundersøgelse og fund fra University of Glasgow

LÆS MERE
21.10.2019

Hjernerystelsen stjæler dit sociale liv

LÆS MERE
17.10.2019

Ilsø idømt karantæne: Ingen intention om snyd

LÆS MERE
16.10.2019

To hjernerystelser har sat sine spor hos Bach Bak

LÆS MERE
15.10.2019

21: Ude i kulden i barndomsklubben: »Det har bare været vanvittigt hårdt mentalt«

LÆS MERE