23. 10. 2015

FIFPro: Fire vitale krav til ny FIFA-præsident

FIFPro har offentliggjort fire kriterier, som de mener, den kommende FIFA-præsident skal leve op til. Det sker af hensyn til international fodbolds fremtid.

Mandag d. 26. oktober 2015. Det er fristen for at offentliggøre sit kandidatur til FIFAs præsidentvalg, der er efter hensigten afholdes den 26. februar 2016. I den forbindelse har FIFPro i dag, fredag den 23. oktober 2015, offentliggjort fire krav, som den internationale spillerforening mener, en ny FIFA-præsident skal opfylde.

FIFPros fire krav til en ny FIFA-præsident er følgende:

1. Bevist evne til at reformere en demokratisk og politisk kompleks global organisation
  2. En positiv ledelsesmæssig ”track-record”. Skal have efterlevet principper for good governance
  3. Positiv ”track-record” i forhold til menneskerettigheder
  4. Forståelse for fodbolden – både som en sportsgren og en forretning

FIFPros krav skal betragtes som minimumskrav. Af samme årsag nævner den internationale spillerforening bl.a. også ærlighed, retfærdighed, etik og gennemsigtighed som kvaliteter en eventuel kandidat bør besidde. FIFPros krav kan synes åbenbare, men med FIFAs skandaler og historik in mente synes krav som disse nødvendige.

Læs hele FIFPros udlægning af deres krav til eventuelle kandidater her.