18. 08. 2015

Nikolai Laursen: For flinke ved hinanden i Danmark

I Danmark er vi for flinke ved hinanden. Det mener Nikolai Laursen, der for nyligt skiftede Brøndby IF ud med PSV Eindhoven. Og den 17-årige spiller ved, hvad han vil. Fodboldkarrieren skal lykkes - også selv om det kræver sine ofre.

AF MICHAEL HEHR

- Der er stor forskel. I Danmark, synes jeg, er man for flinke ved hinanden.

Sådan lyder den kontante udmelding fra Nikolai Laursen. Den 17-årige professionelle fodboldspiller har i denne sæson indledt sit udlandseventyr i hollandske PSV Eindhoven, hvor han er faldet godt til og kommet godt fra start. Derfor er han ikke overraskende glad for skiftet til det, han definerer som mere professionelle rammer. For der er stor forskel på Holland og Danmark, hvis man skal tro den tidligere Brøndby-spiller.

- Det er alt fra trænere til spillere. Da jeg snakkede med min træner i Danmark, var vi på fornavn. Hernede kalder vi træneren for ”træner”. Han er træner, jeg er fodboldspiller, og jeg skal gøre det, han siger. Sådan er det, forklarer han og uddyber:

- Vi kan stadigvæk snakke sammen. Det er slet ikke dét, men man kan bare mærke det. Det er helt anderledes her, end det er i Danmark. Jeg siger ikke, at det er dårligt i Danmark, men det her er anderledes. Og for mig er det anderledes på den gode måde. Jeg ved ikke, hvordan det opfattes af andre, men jeg kan godt lide det. Det virker mere professionelt.

Selvfølgelig savner jeg dem
Det positive møde med den nye hverdag har hjulpet Nikolai Laursen med at komme på plads i en ny klub, i et nyt land med et nyt sprog. Det skyldes ikke mindst, at unge Laursen har haft sportslig succes. Selvom han skal spille for Jong PSV, der er PSV’s reservehold, var han med førsteholdet på træningslejr, hvor han fik nogle gode oplevelser og kom på tavlen.

- Jeg synes, det er gået rigtig godt. Jeg har ikke mødt så meget modgang endnu, men det skal nok komme. Og så er det bare at tackle det og komme videre, fortæller Laursen, der i weekenden hjalp PSV’s U19-hold til sejr i Otten Cup, hvor blandt andre Paris Saint-Germain og FC Barcelona måtte se sig slået.

- Der har endnu ikke været nogen kedelige momenter. Jeg har været social hele tiden, og det, tror jeg, har hjulpet. Jeg tror også, det har hjulpet, at det er gået godt på fodboldbanen. Det er trods alt det vigtigste, tilføjer Nikolai Laursen, der på nuværende tidspunkt bor sammen med en svensk holdkammerat.

Dermed synes overgangen fra de trygge rammer hjemme hos forældrene til nu at stå på egne ben i en ung alder at have været relativt smertefri. Nok har Nikolai Laursen savnet familien og vennerne, men han er indstillet på, at det er den pris, man må betale, hvis man vil slå igennem på den internationale fodboldscene.

- Selvfølgelig er det hårdt at være væk fra sin familie, og selvfølgelig savner jeg dem. Men det her er den drøm, jeg har haft, siden jeg var helt lille. At der er lidt savn hører med. Det er trods alt min karriere, som jeg er i gang med, og som forhåbentligt kan blive til noget stort, som den 17-årige modent konstaterer.

Og den indstilling kan måske virke fjern fra de bløde, danske værdier, men Nikolai Laursen virker til at have lagt den flinke, danske mentalitet fra sig. På fodboldbanen er det ”straight forward”, som han beskriver det. For det er ifølge Nikolai dét, det kræver, hvis man vil have det optimale ud af sin karriere.

- Det er mit job. Fodbold er mit levebrød. Det er ikke sådan, at jeg bare kan sige; ”det lykkedes ikke, så prøver vi noget andet.” Sådan har jeg det ikke. Det her skal lykkes.

- Man kan sagtens bare snakke, men man skal også bevise det. Og det er det, jeg har tænkt mig at gøre, slutter han.

Tilbage

SENESTE NYT

05.03.2021

45: Sådan arbejder Nicolai Larsen med det mentale

LÆS MERE
19.02.2021

Webinar: Fosgaard og Enghardt om uddannelse, job og karriereforberedelse

LÆS MERE
19.02.2021

Simone Boye nyder at blive klogere og fordybe sig: »Giver en bedre balance i hverdagen«

LÆS MERE
18.02.2021

For Pallesen er uddannelse mental restitution

LÆS MERE
17.02.2021

»Man har da stadig lysten til lige at tænde sin PlayStation, men nu er der det her studie«

LÆS MERE
16.02.2021

»Det er det fedeste job, vi har, men jeg glæder mig også rigtig meget til alle årene bagefter«

LÆS MERE