09. 04. 2015

Ny start med FIFPro Online Academy

Det 22-årige tidligere FCM-talent Morten Koch Nielsen, til højre på billedet, er med en bachelor i sports management blandt de første til at gennemføre en uddannelse via FIFPro Online Academy.

Flere og flere fodboldspillere uddanner sig sideløbende med deres fodboldkarriere. En af dem er Morten Koch Nielsen. For den 22-årige tidligere FC Midtjylland-spiller, blev en alvorlig skade tidligt i karrieren den store motivation for at forberede sig til livet efter fodbold.

”I 2010 pådrog jeg mig første gang en korsbåndsskade, og det satte min situation i perspektiv. Derfor begyndte jeg at forberede mig, hvis det ikke var fodbold, jeg skulle beskæftige mig med. Og også for, at jeg stod bedre rustet til fremtiden. Så jeg kunne være klar til min anden etape af livet, når jeg engang var færdig med min fodbold.”

”Det var også for at gøre min profil lidt mere attraktiv for erhvervslivet efterfølgende. Det er det måske lidt fattigt kun at have en gymnasial uddannelse. Den kommer man nok ikke så langt med,” uddyber Morten Koch Nielsen om beslutningen om at påbegynde sit studie via FIFPro Online Academy.

Det skulle vise sig at være en fornuftig beslutning. Fem år efter, at Morten pådrog sig sin første alvorlige skade, tæller skaderegisteret fire omfattende skader. De skader har tilsammen sat en stopper for en spirende fodboldkarriere.

Nemt og lige til

Selvom fodboldkarrieren synes at være slut, så kan Morten trække på nogle af de erfaringer, han gjort sig, mens han spillede. Det skyldes, at uddannelsen i sport management er nært beslægtet med fodboldtilværelsen.

”Jeg kan kombinere min sportsbaggrund med studiet, fordi studiet ind¬drager en hel masse inden for ledelse i sportssammenhæng med forskellige aspekter af det, herunder økonomi, markedsføring og HR. Dermed lægger uddannelsen op til stillinger i sports¬sammenhæng, og der har jeg selv været meget tæt på.”

”Derudover har det været rart at have noget, der har en relation til arbejdsmarkedet, så ens hverdag ikke kun handler om fodbold, 4-4-2 og så videre. Det giver noget ekstra indhold,” uddyber Morten.

Selvom studie og hverdag har en stærk relation og har givet noget ekstra indhold, mener Morten, at det har krævet disciplin at gennemføre sit studie, mens han har haft fodboldkarrieren sideløbende.

”Selvfølgelig kræver det en del selvdisciplin, men vi fodboldspillere er som udgangspunkt så målrettede, at det ikke har været det store problem for mig.”

Men, som Morten giver udtryk for, har onlinestudiets fleksible rammer gjort det muligt at gennemføre begge ting på samme tid.

”Det foregår på den måde, at der sidder en fysisk klasse i Aalborg, som får undervisningen af en lærer. Den undervisning bliver optaget på video og uploadet til nettet, som vi studerende så kan gå ind og se. Så man kan følge undervisningen virtuelt, kan man sige. Det er næsten som at sidde der selv – bare 500 kilometer eller længere fra, hvor det reelt foregår. Det er super smart,” forklarer Morten Koch Nielsen og tilføjer:
 
”Det, der er fordelen ved et online studie, er, at man har stor fleksibilitet i forhold til selv at bestemme hvilke tidspunkter, man har tid til at læse, fordi undervisningen bliver uploadet. Det er nemt og lige til.”

Deler virtuelt klasseværelse med sin bror

FIFPro Online Academy er et tilbud til fodboldspillere verden over. Af de seks spillere, der har udgjort Mortens virtuelle klasseværelse, er en fra England, en er fra Cypern, to er fra Norge, mens Morten er en af to danskere. Den anden dansker er Mortens bror, Rasmus Koch Nielsen.

”Det har været en stor hjælp at have en tæt, virtuel klassekammerat i forhold til forskellige former for gruppearbejde og det, at kunne spare med hinanden.”

”Det har selvsagt været lidt lettere at koordinere med ens bror, frem for en, der sidder i England, Norge, på Cypern, eller hvor de nu har befundet sig. Det har været en stor hjælp, og jeg synes også, at det er ret fedt, at vi har gennemført det sammen.”

Den 18. februar kunne de to brødre og deres klassekammerater så fejre, at de nu har en bachelor i sport management ved ceremonien i Amsterdam. Men for Morten stopper livet som studerende ikke her.

”Jeg er i gang med at tage nogle gymnasiale suppleringsfag i matematik og fysik, fordi jeg til sommer har i sinde at søge ind på idrætsstudiet, da jeg gerne på længere sigt vil specialisere mig i idrætspsykologi, for det, synes jeg, er sindssygt spændende.”

Umiddelbart rimer sportspsykologi ikke på sport management, men Morten har nogle fremtidsplaner, hvor begge dele kan komme til at spille en afgørende rolle.

”Jeg har nogle personlige projekter, jeg vil i gang med, og i den forbindelse kan jeg få gavn af den teoretiske og praktiske viden, som jeg har tilegnet mig via sport management-studiet,” slutter Morten.

Tilbage

undefined