08. 06. 2016

4player hjalp til jobpraktik: Praktikplads gav blod på tanden

Spillerforeningens karriererådgivningsenhed, 4player, kan hjælpe med både uddannelse, praktik og kontakt til erhvervslivet. 4player har hjulpet Morten Boskov Madsen til et praktikophold i Superligaklubben OB. Morten læser til daglig sundhed og ernæring.

Morten Boskov Madsen spiller til dagligt 2. divisionsfodbold i Marienlyst. Han er bosat i Odense, så han pendler til Sorø et par gange om ugen, hvor hans uddannelse ligger. Spillerforeningens karriererådgivningsenhed, 4player, besøger løbende de danske klubber, hvor der bl.a. bliver talt job- og praktikmuligheder. Det var her det gik op for Morten, at 4player kunne hjælpe ham med et praktikophold:

- Det var egentlig et klubbesøg i min klub, som gjorde, at jeg fik muligheden for at høre om Spillerforeningens muligheder for at hjælpe medlemmer med jobpraktik, uddannelse og erhvervslivet, siger Morten Boskov Madsen.

Efterfølgende kontaktede Morten en af 4players karriererådgivere, som hjalp Morten med at skabe kontakten til OB.

- Det var mest det med praktikken, som jeg synes virkede meget interessant i forhold til min uddannelse, hvor jeg læser sundhed og ernæring. 4player hjalp mig med at skabe kontakt til OB og Uffe Pedersen, tidligere uddannelsesansvarlig i OB. Det var en ganske almindelig praktik, som skulle vare seks uger. Det var sådan noget, jeg selv havde i tankerne, så det var ret oplagt. Jeg ringede til Uffe, og de var meget interesseret i at få mig i praktik, siger Morten Madsen.

Praktikken i Ådalen
Gennem praktikken prøvede Morten mange forskellige ting, og han fik chancen for at anvende sin teoretiske viden i praksis. Han sparrede med staben i OB, som også gav ham mulighed for at lave skræddersyede træningsprogrammer til deres ungdomsspillere. Praktikken udmundede sig i et oplæg for U17 og U19 spillerne, trænere og forældre.

- I praktikken lavede jeg mange forskellige ting. Det kom meget an på, hvilken dag på ugen det var. Jeg startede dagen med styrketræning fra 8-9, så var der Superligatræning fra kl. 10 ca., hvor jeg sparrede med deres fysiske træner i forhold til hvilke ideer og tanker, han havde til træningen med spillerne. Jeg snakkede også med assistent trænere og førsteholdstræneren. Men det var mest den fysiske træner, jeg havde kontakt med. Jeg observerede og hjalp til, hvor det var muligt, siger Morten Madsen og fortsætter:

- Når jeg ikke var på træningsbanen, sad jeg inde på kontoret med trænerne fra U17- og U19-holdet, hvor jeg forberedte mine træningsøvelser. De ville gerne have, at enkelte spillere skulle forbedre specifikke områder i forhold til eksempelvis hurtighed og muskler. Jeg lavede et skræddersyet program til deres træning og kost. Det var mest det, jeg arbejdede med. Det var mine primære områder.

Da Morten selv spiller 2. divisions fodbold, træner han tre til fire gange om ugen. Det kunne han sagtens få til at passe med praktikken, og når han ikke selv trænede, var han med til træning om aftenen inde i OB.

- Som regel onsdag aften var jeg med U17- eller U19-holdet med på banen, hvor jeg stod for opvarmningen i den første del af træningen. Det kunne være hurtighed eller koordination. Jeg havde fokus på fem til seks spillere gennem hele forløbet. Det var noget, jeg kunne bruge til noget, det var sådan noget jeg meget gerne ville, altså arbejde intenst med nogle få spillere. Det var selvfølgelig begrænset, hvor meget spillerne kunne rykke sig i løbet af de seks uger, så jeg sagde, at de skulle fortsætte, og de selvfølgelig meget gerne måtte ringe til mig, siger Morten Madsen.

Karrierevalg
Praktikopholdet har været med til at give Morten Madsen et billede af, hvordan han kan bruge sin uddannelse, når han er færdig næste sommer.

- Det har helt sikkert givet mig blod på tanden i forhold til at få sådan et job inde i OB. Jeg er selv fodboldspiller, så det falder mig meget naturligt. Det behøves ikke at være fodboldspillere, det kunne også godt være andre atleter. Jeg kan godt lide at arbejde målrettet med folk, fordi jeg interesserer mig for kost og træningen. Jeg ved selv, hvor meget kosten kan betyde i forhold til at rykke sig på nogle af de fysiske parametre. Der er rigtig meget at komme efter, siger Morten Madsen.

Når det kommer til valg af uddannelse, så har det haft betydning for Morten, at han er fodboldspiller. Men han nævner også sin personlighed, hvor hans interesse for kost og træning generelt har haft stor betydning.

- Min baggrund som fodboldspiller har været med til at påvirke mit valg, men det er også min personlighed. Jeg går meget op i træning og kost. Det, synes jeg, er meget interessant, og derfor kunne jeg godt tænke mig at arbejde med dem, siger Morten Madsen og fortsætter:

- Uddannelsen tager tre og et halvt år, og jeg bliver færdig næste sommer. Jeg skal i praktik igen i slutningen af året, hvor jeg rigtig godt kunne tænke mig at komme ind til OB igen. Det er intet krav, at man skal være forskellige steder. Og næste gang er det ni til ti uger, så det giver lidt flere muligheder.

Morten Madsen kan helt klart anbefale andre at tage en uddannelse, fordi det er med til at give et godt samspil med fodbolden.

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle have mig en uddannelse. Dermed ikke sagt, at jeg ikke har ambition om noget højere end 2. division. Men nu, når det hedder 2. division, er man også nødt til at lave noget ved siden af fodbolden, slutter han.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med uddannelse og/eller job?

Kontakt 4players rådgivningsteam

Tilbage