18. 03. 2016

Eventyrlystne Pierre Kanstrup: Jeg skal nok komme ud

Pierre Kanstrup vil have et fodboldeventyr før eller siden. Han er nemlig eventyrlysten. Men det skal ikke forveksles med at være uambitiøs, selv om det hurtigt kan blive tolket sådan i en verden, hvor det handler om at vinde.

Som fodboldspiller er verden åben. For fodbold er et universelt erhverv, der hverken har ét sprog eller én nationalitet. Det betyder, at en fodboldkarriere kan åbne døren til mødet med fremmede lande og kulturer. For den udenforstående med bare en smule eventyrlyst lyder det tillokkende. Alligevel hører man sjældent spillere italesætte denne mulighed.

Det giver sig selv, mener Pierre Kanstrup. For ifølge SønderjyskE-anføreren kan den slags ønsker eller udtalelser let forveksles med at være uambitiøs. Og at være uambitiøs er ikke et prædikat, man ønsker at have siddende på sig, når man befinder sig i en verden, hvor det altid handler om at vinde.

- Det kan hurtigt komme til at lyde uambitiøst, hvis man eksempelvis vælger Kina, Australien eller USA over en midterklub i Belgien. Men det er ikke så sort/hvidt, synes jeg. Det er meget situationsbestemt. Der er mange ting, der er i spil, understreger Pierre Kanstrup, der gerne vil nå en masse forskellige ting.

Han har også allerede prøvet lidt af hvert i sin karriere. I ungdomsårene bragede han gennem ungdomsrækkerne med danske mesterskaber, kampe for diverse U-landshold og tilbud om prøvetræning i store, europæiske klubber til følge. Men Kanstrup gik i stå. Derfor måtte han en tur ned i divisionerne, hvor en tofodstackling på den daværende Brønshøj-træner, Bo Henriksen, blev vendepunktet.

Nu er Pierre Kanstrup som bekendt tilbage i Superligaen. Han understreger, at han nyder tilværelsen i SønderjyskE, der indtager en øjeblikkelig andenplads i Superligaen. Men anføreren er ikke afvisende over for et klubskifte.

- Skulle der komme et eller andet til mig og til SønderjyskE, så vil jeg meget gerne tage stilling til det, men jeg går ikke og dunker mig selv i hovedet over ikke at være kommet af sted i det seneste transfervindue. Jeg har det skide godt, og jeg synes, det er et fantastisk sted at være. Jeg er blevet meget mere bevidst om, at det handler ikke om penge og fede biler. Jeg trives, hvor jeg er, siger Pierre Kanstrup, som dog er villig til at overveje de muligheder, der måtte byde sig.

- Jeg er meget eventyrlysten. Det er min kæreste også. Og skulle der komme et tilbud om et fodboldeventyr, tror jeg, det ville være svært at sige nej til. Det skal på ingen måde forveksles med at være uambitiøs. For det er jeg ikke. Jeg vil rigtig gerne mange ting, og jeg ved, at jeg ikke kan få det hele. På et tidspunkt skal man vælge, og det vil både være svært at sige nej til et bedre sportsligt tilbud eller et eventyr i en fremmed kultur. Jeg vil sindssygt gerne alt muligt, forklarer han.

Pierre Kanstrup fastslår, at det for nu ikke skal være et eventyr udelukkende for eventyrets skyld. Der skal være et perspektiv i det. Men han har fuld forståelse for, at andre spillere har fundet deres respektive arbejdsgivere på den anden side af Jorden.

- Der skal være et perspektiv i det. Det skal ikke bare være for mine blå øjnes skyld, for så kunne jeg lige så godt bare pakke teltet og tage af sted. Der er en masse, der skal hænge sammen. Men jeg kan godt forstå, at Emil Larsen eksempelvis er taget til USA. Jeg kunne forestille mig, at de har alle de remedier og bruger al den teknologi, der er til rådighed i fodboldverden. Jeg kunne sagtens forestille mig, at det er et kæmpe eventyr. Jeg forstår ham i hvert fald godt.

- Hvis jeg, når jeg er 35 år, ikke har prøvet at spille i udlandet som professionel, så skal jeg nok finde en udenlandsk klub alligevel. Så kan det godt være, at det bliver på et andet niveau, men jeg skal nok komme ti at spille fodbold i udlandet, slutter han.

Læs hele historien om Pierre Kanstrup her:

 

Tilbage

SENESTE NYT

17.02.2020

Ahlmann lukkede ikke nogen ind

LÆS MERE
13.02.2020

Mistede fodbolden og sig selv: Balancerede på kanten af depression

LÆS MERE
12.02.2020

Ny fond skal hjælpe fodboldspillere ved manglende løn

LÆS MERE
11.02.2020

En sejr at bygge ny identitet op

LÆS MERE
30.01.2020

Sofie Svava er Årets Kvindelige Talent 2019

LÆS MERE
29.01.2020

Skov Olsens tidligere træner: »Han kan nå allerhøjeste hylde«

LÆS MERE