21. 04. 2016

Study4player: Læs til Pædagog som delvis netbaseret uddannelse

Study4player Online Academy får endnu et online uddannelsestilbud i folden i form af Pædagog-uddannelsen på UC Syd i Aabenraa. En fantastisk mulighed for dig som elitesportsudøver, der gerne vil læse til pædagog, men har svært ved at give meget fremmøde. Læs også landsholdsspiller i fodbold, Sanne Troelsgaards, erfaringer med uddannelsen.

UC Syd i Aabenraa tilbyder en delvis netbaseret pædagoguddannelse til studerende, som ikke har mulighed for at følge en uddannelse i dagtimerne. En oplagt mulighed for dig som elitesportsudøver, der gerne vil læse til pædagog sideløbende med sporten.

Landsholdsspilleren Sanne Troelsgaard har læst til pædagog sideløbende med hendes karriere som fodboldspiller i 3F-liga klubben Kolding Q. Sanne Troelsgaard er også en del af det danske kvindelandshold, som er i gang med kvalifikationen til EM.

- Jeg startede med at komme ind i Roskilde, men det fungerede ikke, fordi jeg var så meget væk med landsholdet. Men så kom jeg ind på UC Syd nede i Aabenraa, hvor jeg kun var i skole to gange om måneden. Det var jeg de to første år, og så blev det mindre og mindre, siger Sanne Troelsgaard.

Den delvis netbaserede uddannelse er på alle andre områder end studieformen magen til den ordinære pædagoguddannelse. Du får derfor de samme kompetencer, som hvis du læste på almindelige vilkår – den eneste forskel er, at du som elitesportsudøver kan have nemmere ved at kombinere sport og studie.

- Jeg kunne godt få det til at fungere med praktikken, der har praktikstederne været meget fleksible i forhold til at få det til at fungere. Så jeg har både kunne morgentræne og træne om eftermiddagen. De vidste også, at de fik en elitesportsudøver ind, som er på, når man skal være det. Jeg er vant til at tage ansvar for mig selv og andre. Så jeg føler min baggrund som elite fodboldspiller passer godt ind i faget, siger Sanne Troelsgaard.

Uddannelsen er bygget op, så 75 % af undervisningen foregår på nettet og 25 % på seminardage på campus i Aabenraa. Når du ikke er til seminardage vil undervisningen finde sted på e-læringssystemet Blackboard, der også er et virtuelt læringsmiljø, så du som netstuderende ikke føler dig isoleret på studiet.

- Vi skal selv læse op, og underviserne lægger materialet på nettet, hvor vi så skal lave nogle opgaver osv. Så det er meget selvstændigt, og det kræver struktur og planlægning.

Uddannelsen indeholder fire praktikforløb af forskellig varighed, hvoraf to af disse er seks måneders lønnede praktikperioder. Her vil UC Syd hjælpe med at finde praktikplads. Her er det centrale selvfølgelig at finde en løsning, hvor praktiksted og sport kan gå hånd i hånd.

- Jeg skal ud og bruge mig selv og bruge min krop. Jeg kan ikke bare sidde og vente på at vi skal træne. Så er det godt at have noget at give sig til. Det har gavnet mig meget at have noget at lave ved siden af. Jeg arbejder som pædagog ved siden af fodbolden. Det passer sammen med mine træningstider, men det er noget jeg selv har fundet, siger Sanne Troelsgaard og fortsætter:

- Det er noget jeg kan anbefale til andre. Jeg synes det har gavnet mig utrolig meget. Alle der i gang på landsholdet synes også det er rart at lave noget andet ved siden af fodbolden. Selvfølgelig er der nogle semestre, hvor man er presset, og det har der også været ved mig, men det har givet meget at få det hele til at fungere.

LÆS MERE OM PÆDAGOGUDDANNELSEN HER

For en generel snak omkring dine online uddannelsesmuligheder kontakt koordinator i Study4player Online Academy, Jesper Mølgaard Kristensen, på mail jesper.kristensen@spillerforeningen.dk eller telefon 27 14 49 22.

Tilbage

SENESTE NYT

15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
11.07.2022

73: Mortens vej til landsholdsudtagelsen, han helst er fri for at tale om

LÆS MERE
07.07.2022

72: Signe ved, hvor langt der er fra Hjørring til Paris

LÆS MERE
05.07.2022

Vi har tjekket mange kontrakter. Skal vi også tjekke din?

LÆS MERE
01.07.2022

71: »Jeg skulle bare på Herrelandsholdet, da jeg var lille«

LÆS MERE
23.06.2022

70: På et klubbesøg fandt Allan og Patrick ud af, at den var helt gal i Jammerbugt FC

LÆS MERE