24. 05. 2017

Fearrington og CV genforenet efter 11 år

Til Spillernes Stemme fortalte Jamil Fearrington hudløst ærligt om sin exit fra F.C. København. Han følte sig forrådt af bl.a. Carsten V. Jensen. For nyligt mødte de to igen hinanden for første gang i 11 år, og det blev ”et ømt øjeblik”.

AF MICHAEL HEHR

Viktor Ahlmann var imponeret: ”Alle unge spillere, som vil noget med fodbolden, burde læse og lære af den her artikel. Fantastisk!” ”Den fortælling burde nok være en del af pensum i trupperne i U17 og U19 Ligaen”, mente Morten Bruun. ”Vigtig historie for mange unge spillere”, fastslog Jesper Grønkjær.

Jamil Fearringtons ærlige og selvreflekterende guide til, hvordan man ikke slår igennem i F.C. København, høstede store roser på de sociale medier. Selvom han vidste, at det var en god historie, blev han alligevel positivt overrasket over kommentarerne.

Det har været en endelig bearbejdelse for mig af det hele. Det er jo ikke lige nu, jeg er kommet frem til den erkendelse, at det dybest set er min egen skyld. At jeg gjorde en masse ting forkert

- Jeg var godt klar over, at det ville løfte nogle øjenbryn, men jeg var ikke klar over, at det ville blive i det omfang. Det var meget overvældende. En virkelig fed oplevelse. Når jeg tjekkede telefonen, var der 200 notifikationer på Twitter, og så mange følgere har jeg altså heller ikke. Den slags er ikke hverdag for mig, genkalder hovedpersonen et par måneder efter udgivelsen af historien til Spillernes Stemme.

Forældrene kendte ikke hele historien

Med sin historie satte Jamil Fearrington en dagsorden. Han fortalte åbent og ærligt om den slags oplevelser, de fleste af os ellers holder for os selv. Nemlig nederlagene. Fiaskoerne.

Det var en historie, som han – indtil udgivelsen – havde holdt for sig selv. Jamil Fearringtons forældre vidste sågar ikke præcist, hvorfor han i sin tid forlod F.C. København to år før tid. Men det ændrede sig altså med historien til Spillernes Stemme. Nu var Jamil Fearringtons hudløst ærlige beretning om at gå fra at være Lars Jacobsen aftager til at være ”fyld til træning” pludselig offentligt kendt. Og den gik runder på de sociale medier.

Læs også: Guide: Sådan slår du ikke igennem i F.C. København

- Det har været en endelig bearbejdelse for mig af det hele. Det er jo ikke lige nu, jeg er kommet frem til den erkendelse, at det dybest set er min egen skyld. At jeg gjorde en masse ting forkert. Men jeg tror, der er en vigtig proces i at erkende det for omverden. Og erkende det for nogle mennesker, som jeg måske ikke har snakket så godt om.

- Det er noget, jeg løbende vender tilbage til oppe i hovedet. Jeg gik i nogle dage med overvejelsen om, om det var noget, jeg ville dele med andre. Efter at have vendt tanken med mine nærmeste besluttede jeg mig for, at det var en god historie at få delt, fordi jeg forestillede mig, at der var andre, der kunne drage nytte af den, fortæller Jamil Fearrington om motivationen bag at sætte sig til tasterne.

Delte et ømt øjeblik

Og den tanke – at andre kunne drage nytte af hans historie – tænkte de også i FC Nordsjælland. Det var bl.a. en af hovedpersonerne i Jamil Fearringtons historie, der nu kontaktede ham.  

Læs også: Würtz om FCK-tiden: Jeg var faktisk noget nedtrykt i den periode

- Når jeg har talt om min afgang fra FCK, har jeg altid fået flettet ind, at jeg ikke havde nok tålmodighed, men jeg fik som regel også nævnt mindst en af de to. Oftest Ståle. Men nu var det CV, der gav mig den endelige besked, så det var ham, der blev bussemanden. De ubehagelige opkald kom altid fra ham, fortæller Fearrington om Carsten V. Jensen, der altså nu ville have ham til at uddybe sin historie over for FC Nordsjællands unge spillere.

- Bajram ringede til mig dagen efter, artiklen kom ud. Han var på med det samme. ”Det her skal vi gøre noget ved med det samme. Når du har en dag, hvor du har tid, og vi kan passe det ind, så skal vi rykke på det.” CV skrev også en besked til mig via LinkedIn. Han var stolt af, at jeg havde fortalt historien og bad om mit telefonnummer, så vi kunne sætte noget op.

Dengang havde han en facade, som man havde som sportschef i FCK, som jeg kan mærke, ikke helt er der mere. Han gav mig hånden bagefter og sagde, at han var stolt af mig. Det var sgu et lidt ømt øjeblik

Det gjorde de så. Satte noget op. Dermed blev den 26. april 2017 første gang, at Carsten V. Jensen og Jamil Fearrington igen var i kontakt med hinanden, siden sidstnævnte forlod klubben for efterhånden 11 år siden.

- At CV, der jo var en af dem, der var med i min historie, stillede sig op og sagde, at han var ked af nu, at de ikke gjorde noget dengang, gjorde indtryk på mig. Jeg kunne se på ham, at han var berørt af det. Dengang havde han en facade, som man havde som sportschef i FCK, som jeg kan mærke, ikke helt er der mere. Han gav mig hånden bagefter og sagde, at han var stolt af mig. Det var sgu et lidt ømt øjeblik, fortæller Jamil Fearrington, som også var positivt overrasket over de unge spilleres engagement.

Læs også: Mit (foreløbige) farvel til fodbold

- Jeg ved, hvordan man er, når man er 18 eller 19 år og der står en eller anden, som skal fortælle én noget. Så jeg var positivt overrasket over deres engagement. De var interesserede, fokuserede og åbne. De var også villige til at dele ud af de udfordringer, de selv har, og kunne påpege nogle af de ting i artiklen, hvor de kunne genkende dem selv. Så det var en stolt dag for mig, for jeg følte virkelig, at jeg kunne give noget tilbage til nogen, der kunne løbe ind i den samme mur.

En fyldestgørende følelse

Hvis den nuværende Brønshøj-anfører nogensinde var i tvivl om, hvorvidt det var en god idé at dele sin historie via Spillernes Stemme, så er den tvivl blevet gjort til skamme. Feedbacken har været overvældende, og det har, som han selv udtrykker det, givet et indblik i, hvem Jamil Fearrington er bag facaden.

Der kommer helt sikkert flere spillere, der møder de her mentale udfordringer, og jeg tror, det er meget rart for folk at vide, at de ikke er alene med det 

- Jeg tror bestemt heller ikke, at det er en dårlig ting i forhold til mit videre virke, hvor jeg på et tidspunkt gerne vil være træner. I den sammenhæng tror jeg, det er givtigt, at omverden ved, at jeg har andet at byde ind med end det fodboldfaglige, fastslår Jamil Fearrington, der også på det personlige plan har fået meget ud af at skrive til Spillernes Stemme.

- Det, at dele ting, som man ikke er så glad for, men som man kan forestille sig, at andre kan få gavn, er en virkelig fyldestgørende følelse. Og der kommer helt sikkert flere spillere, der møder de her mentale udfordringer, og jeg tror, det er meget rart for folk at vide, at de ikke er alene med det, slutter han.

Tilmeld dig Spillernes Stemmes nyhedsbrev

Tilbage

SENESTE NYT

25.11.2021

60: Mikkel Rygaards vej ud af polsk kaos

LÆS MERE
24.11.2021

Angribere og forsvarsspiller kæmper om titlen som Årets Kvindelige Fodboldspiller

LÆS MERE
23.11.2021

Kjær, Mæhle eller Højbjerg: Hvem har været årets bedste?

LÆS MERE
05.11.2021

Vest var bedst – igen

LÆS MERE
27.10.2021

Spillerforeningen og DBU går sammen om spillernes hæderspriser

LÆS MERE
21.10.2021

59: Emil Scheel jagter vejen gennem endnu et nåleøje

LÆS MERE