11. 06. 2019

Knæet blev finjusteret under preseason-træning

Han havde overvejet det nogle gange. Og i vinter gjorde Lasse Plato så alvor af sine overvejelser og trænede med Team Spillerforeningen. Det gav bonus, da han skulle i gang efter pausen.

AF MARTIN DONS

Nogle er allerede gået på ferie. Andre gør det om lidt. Men fælles for elitefodboldspillerne i Danmark er, at sommerferien ikke bare kan bruges med benene oppe. Kroppen skal holdes i gang, og en måde at gøre det på er gennem Team Spillerforeningen, der fra den kommende uge tilbyder preseason-træning til Spillerforeningens medlemmer.

En af de spillere, der for et halvt år siden benyttede sig af det tilbud, var 22-årige Lasse Plato.

- Helt konkret kunne han se, at jeg manglede balance i forhold til mine landinger på det ben. Vi fik lavet en finjustering, og siden da har jeg arbejdet meget med det og har rigtig god stabilitet i det knæ nu.

- Jeg gjorde det for at holde mig i gang i pausen og stå bedst muligt, til vi startede op igen, fortæller den 22-årige venstreback, der til dagligt spiller i Odense-klubben Marienlyst i 2. division.

Flere gange tog han de knap 150 kilometer fra Odense til Aarhus for at deltage i træningen.

Fokus på den enkelte

- Det var super fedt. Vi havde en fysisk træner, som havde tid til den enkelte. Et år tidligere havde jeg haft en skade i mit knæ, og han kunne gå ind og vejlede mig om, hvordan jeg skulle arbejde med det, forklarer Lasse Plato og uddyder:

- Helt konkret kunne han se, at jeg manglede balance i forhold til mine landinger på det ben. Vi fik lavet en finjustering, og siden da har jeg arbejdet meget med det og har rigtig god stabilitet i det knæ nu.

Læs også: Hold formen ved lige med Team Spillerforeningen

Efter vinterens strabadser i ProTreatments lokaler i Aarhus følte han, at han kom styrket ud fra pausen og klar til at angribe foråret.

- Det var meget intensiv træning, så det rykkede rigtig meget på stabilisering af kroppen og forebyggede skader til opstarten. Det er typisk der, de melder sig, og der kunne man mærke, at man var bedre rustet til at komme i gang i forhold til, hvis man selv skulle have lavet et træningsprogram.

Motiverende at træne med andre

Lasse Plato, der har fortid på FC Midtjyllands akademi og OB’s ungdomsafdeling, nød at træne med andre fodboldspillere fremfor enlige løbeture på de danske landeveje.

- Det gav rigtig meget. Vi er på bølgelængde, og vi var i samme situation. Man har et ønske og mål om at holde sig i gang i pausen og stå skarp til opstarten. Det var klart en motivation, at vi var flere.

Læs også: Victor Anker: Det hele er bare perfekt

- Øvelserne var rigtig fede. Man arbejder meget med core. Og mange øvelser er nede i knæene, og det er der, hvor man bliver udfordret ude på banen. Det gav virkelig en god robusthed og styrke.

Han er da heller ikke sen til at anbefale træningen til andre kolleger.

- Det er helt sikkert noget, jeg vil anbefale andre. Det er typisk efter pauserne, man får problemer, når man rammer opstarten, og der er det en god måde at forebygge opstartsskader på og bygge ekstra på. Det er en rigtig god måde at bygge sig selv op på, siger Lasse Plato.

Træningerne er i perioden 12. juni til 11. juli, hvor der fra den 24. juni i København også vil indgå fodboldtræning.

>> Se programmet for Aarhus

>> Se programmet for København 

Tilmeld dig Spillerforeningen x ProTreatment her

Tilbage

SENESTE NYT

30.11.2021

Papirbjerg og tre brud kræver sin mand

LÆS MERE
25.11.2021

60: Mikkel Rygaards vej ud af polsk kaos

LÆS MERE
24.11.2021

Angribere og forsvarsspiller kæmper om titlen som Årets Kvindelige Fodboldspiller

LÆS MERE
23.11.2021

Kjær, Mæhle eller Højbjerg: Hvem har været årets bedste?

LÆS MERE
05.11.2021

Vest var bedst – igen

LÆS MERE
27.10.2021

Spillerforeningen og DBU går sammen om spillernes hæderspriser

LÆS MERE