17. 02. 2020

Ahlmann lukkede ikke nogen ind

Viktor Ahlmann kom i mental ubalance og blev drænet. Han burde have snakket med nogen. Men det kunne han ikke selv se dengang. I stedet tog han »en maske på« og »gemte det væk.«

AF MICHAEL HEHR

Som knægt var han til prøvetræning i Liverpool. Senere repræsenterede han U16-, U17-, U18-, U19- og U20-landsholdet. Og i mellemtiden blev han rykket op i førsteholdstruppen i AaB, hvor han som 19-årig fik debut.

Set udefra så tilværelsen fantastisk ud for Viktor Ahlmann. Og i store dele af ungdomstiden elskede han da også at spille fodbold. Men i takt med at presset steg, forsvandt glæden.

- Jeg blev drænet for den energi og spilleglæde, man har haft, siden man var lille. Jeg var træt af fodbold, fortæller Viktor Ahlmann.

Tog en maske på

Det ligger efterhånden mange år tilbage. Og når Viktor Ahlmann tænker tilbage, så burde han have talt med nogen om det. En mentaltræner eller en psykolog.

- Men det kunne jeg ikke se dengang, fordi det virker så privat.

- Man lukker jo folk ind i ens hoved, og en ting er, hvordan du agerer udadtil, men folk kan jo ikke se, hvordan du har det indvendigt. Det, syntes jeg ikke, jeg havde brug for. At der var nogen, der skulle høre, hvordan jeg havde det med det hele. Og så tog man jo lidt en maske på og gemte det væk, uddyber han.

Viktor Ahlmann er glad igen. Og han elsker fodbold igen. Men han ville ønske, at han ikke havde gennemgået den mentale nedtur. At han havde talt om noget.

Det er derfor, han bakker op om 4players øgede indsats for mental sundhed. Læs mere om det her.

Tilbage

SENESTE NYT

25.03.2020

23: Midtbanetalent producerer beats til amerikanske rappere

LÆS MERE
22.03.2020

Rochester risikerer permittering kort tid efter kontraktunderskrivelse

LÆS MERE
20.03.2020

Viborg-anfører sender tanke til de udenlandske spillere

LÆS MERE
18.03.2020

Når fodbold bliver et enkeltmandsspil

LÆS MERE
17.03.2020

»Det eneste rigtige at udskyde EM«

LÆS MERE
12.03.2020

Spillerforeningen bakker op om at lukke dansk fodbold ned de næste to uger

LÆS MERE
28.03.2020

24: Fanget i uvished og undtagelsestilstand i Peru

LÆS MERE