2008

• Spillerforeningen opretter STUDY4PLAYER i samarbejde med Syddansk Universitet for at gøre det nemmere for bl.a. fodboldspillere at kombinere sportskarrieren med en uddannelse.
  • Den første dopingsag i dansk fodbolds historie. Den 32-årige Næstved-spiller Jesper Münsberg bliver i forbindelse med en dopingkontrol efter en fodboldkamp idømt 6 måneders karantæne af CAS for at have indtaget det lægeordinerede astmamedicin salbutamol. Præparatet er nemlig forbudt ifølge WADAs dopingliste.

Spillerforeningen mener, det er paradoksalt, at idrætsudøvere med en lidelse som astma, der hæmmer dem i deres sportsudøvelse, skal optræde i sammenhænge om præstationsfremmende midler. Brugere tager udelukkende medicin for at kunne fungere nogenlunde normalt og på tilnærmelsesvis lige vilkår med de raske atleter.
  • Den internationale spil­lerforening, FIFPro, anker sammen med fodboldspilleren Andy Webster dommen om den kompensation, der skal betales for, at Webster bryder sin kontrakt med sin tidligere klub Hearts i overensstemmelse med FIFAs transfer­regler. Resultatet bliver et markant lavere kompensationsniveau for spillere, der vil gøre brug af FIFAs regler på området. Konkret betyder FIFA-reglen og dommen, at en spiller kan bryde sin kontrakt, imod at han (eller spillerens nye klub) betaler den gamle klub en sum, der svarer til den resterende løn i kontraktperioden med den hidtidige klub.
  • Spillerforeningen vinder en forsikringssejr sammen med fodboldspilleren Kern Lyhne. Sagen mellem Kern Lyhne og Vejle Boldklub udspringer af, at Kern Lyhne får en korsbånds- og meniskskade, mens han spiller i Vejle. Spillerforeningen behandler forsikrings­sagen og opdager, at Vejle Boldklub har tegnet en heltidsulykkesforsikring, der kun dækker méngrader fra 15 % og opefter.

Spillerforeningen indleder derfor en vold­giftssag mod Divisionsforeningen og Vejle Boldklub for at få Fodboldens Voldgiftsrets ord for, at Vejle Boldklub og andre klubber er forpligtet til at tegne heltidsulykkesfor­sikringer, der dækker méngrader fra 5 % og opefter. Spillerforeningen vinder, men desværre viser det sig, at mange klubber hidtil ikke har levet op til kravet.