2012

• Som 32-årig i 2009 måtte Sammy Youssouf indstille karrieren grundet en skade, og samme skæbne overgik i 2010 Allan Gaarde. Vejle Boldklub havde imidlertid tegnet adersdiffersierede forsikringer for tab af erhvervsevne inkl. en urimelig seksmåneders frist, der betød, at de to spillere blev nægtet erstatning. Kendelsen ved Fodboldens Voldgiftsret gav Spillerforeningen medhold i, at dette var i strid med overenskomsten, og Vejle Boldklub måtte derfor betale de to spillere 1,1 mio. kr.

Dommen er principel, da Divisionsforeningen pegede på denne forsikring, som ca. 2/3 ad klubberne havde tegnet. Divisionsforeningen blev derfor pålagt at betale bod, og klubberne at tegne nye forsikringer i overenstemmelse med overenskomsten.
  • Spillerforeningen vinder en principiel sag ved Fodboldens Voldgiftsret over Brøndby IF, der sikrer spillernes ret til feriepenge af bl.a. sign-on fees og bonusser samt en pensionsordning. Fodboldens Voldgiftsret kom frem til en klar kendelse på baggrund af tre repræsentative prøvesager for de tidligere Brøndby-spillere Martin Ericsson, Peter Madsen Thomas Rasmussen.

Mange klubber ud over Brøndby IF har i strid med overenskomsten ikke betalt feriepenge af bl.a. sign-on fees og bonusser eller oprettet den obligatoriske pensionsordning, og kendelsen betyder af disse beløb nu skal efterbetales.