10. 12. 2006

2 måltyve og 1 målmand er Årets Profiler i divisionerne

Spillerforeningen har spurgt de danske fodboldspillere i henholdsvis 1. og 2. division, hvem der skal være Årets Profil i deres egen liga. Vinderne af priserne har til fælles, at de alle ved nøjagtig, hvor målet står.Valgene er faldet på følgende spillere:

Årets Profil i 1. Division 2006: Peter Bechmann, Thisted FC

Årets Profil i 2. Division Øst 2006: Casper Henningsen, Slagelse B&I

Årets Profil i 2. Division Vest 2006: Ronnie Svenson, Skive IK

Peter Bechmann får på denne måde sine kollegers anerkendelse af en flot efterårssæson, hvor han fører topscorerlisten i 1. Division med 12 fuldtræffere. Disse 12 mål udgør halvdelen af Thisteds mål, og Peter Bechmann må derfor siges at være kraftigt medvirkende til sin klubs placering over nedrykningsstregen.

For Casper Henningsen er kåringen endnu en anerkendelse af hans mange flotte kampe for Slagelse, hvor han ligeledes har været en målfarlig herre med en 3.-plads på topscorerlisten til følge. Medspillerne i 2. Division Øst er ikke de eneste, der har fået øjne op for Henningsens evner, idet superligaklubben Silkeborg IF har sikret sig den offensive profil på kontrakt fra 1. januar 2007.

I 2. Division Vest har man lagt mere vægt på evnerne til at holde bolden væk fra målet. Her har spillerne valgt målmand Ronnie Svenson til Årets Profil, der har været med til at holde modstanderne nede på sammenlagt blot 12 scoringer.

Spillernes egen kåring

Årets Profiler er en del af Spillernes Officielle Kåringer, der er de danske fodboldspilleres egne kåringer foretaget af Spillerforeningen. Spillerforeningen har kåret årets profiler siden 1989.

Prisen som Årets Profil i SAS-Ligaen vil blive offentliggjort på torsdag den 14. december til Årets Fodboldfest, hvor de danske fodboldspillere er samlet i København til et brag af afslutningen på det forgangne fodboldår.

Udover Årets Profiler indeholder Spillernes Officielle Kåringer følgende priser:

• Årets Fodboldspiller 2006
• Årets Kvindelige Fodboldspiller 2006
• Årets Talent i SAS-ligaen 2006
• Årets Hold 2006
• Giv Racismen Det Røde Kort-prisenValgene er faldet på følgende spillere:

Årets Profil i 1. Division 2006: Peter Bechmann, Thisted FC

Årets Profil i 2. Division Øst 2006: Casper Henningsen, Slagelse B&I