21. 11. 2008

Giv Racismen Det Røde Kort kritiserer Thomasbergs udtalelser

Spillerforeningens kampagne, Giv Racismen Det Røde Kort, går i rette med FCM-cheftræner Thomas Thomasberg og sportsdirektør Jens Ørgaard.

Uanset om det er en spiller, en træner eller sportsdirektøren, gælder det, at man må overveje, hvordan man formulerer sig i de konkrete situationer. Det kan godt være, at Thomas Thomasberg mener noget andet, men han siger jo, at afrikanere er mindre intelligente. Og det er en meget uheldig udtalelse, for med hans position er han en rollemodel.

Sådan siger projektleder Simon Christensen oven på den debat, som FCMs cheftræner Thomas Thomasberg har skabt i fodboldkredse. Mandag var Thomasberg hovedtaler i et trænerseminar på Fyn, og her faldt Thomasbergs udtalelse om de mindre intelligente afrikanere.

"Hvis Thomas Thomasberg mener, at afrikanere træffer andre valg på banen end europæiske spillere, er det det, han må sige. At træffe andre valg har ikke noget med intelligens at gøre,” siger Simon Christensen.

Projektlederen har heller ikke meget forståelse for, at sportsdirektør Jens Ørgaard efterfølgende bakker Thomas Thomasberg op i sine udtalelser. At Jens Ørgaard offentligt står frem og siger, at afrikanerne er mindre intelligente end europæerne, fordi de ikke har adgang til den samme skolegang.

Det er ikke på den måde, man måler intelligens. Jeg synes, det er uheldige udtalelser fra både Thomasberg og Ørgaard,” understreger Simon Christensen.

Giv Racismen Det Røde Kort-kampagnen er på banen for at eliminere racistiske udtalelser og billedet af ”dem” og ”os”.

Tror Jens Ørgaard og Thomas Thomasberg ikke, at afrikanerne vil studse over den udmelding? Ville de selv bryde sig om at blive fremstillet som nogen, der er mindre intelligente? Tænk på, hvad modtageren af budskabet synes. Det er det, der er vigtigt,” siger Simon Christensen.

I en helt ny kampagne-dvd bakker en lang række ambassadører, herunder fremtrædende superligaspillere og trænere, op om Spillerforeningens kampagne.

Alle spillere og trænere lægger netop meget stor vægt på, at der ingen er forskel på mennesker baseret på hudfarve. Det spillerne og trænerne fokuserer på, er de fodboldmæssige kvaliteter. Hvis du er god nok, er det ligegyldig, hvor du kommer fra. Det bør slet ikke være noget tema,” fortæller Simon Christensen.

Yderligere oplysninger: Projektleder Simon Christensen. Tlf.: 51 20 54 08.

Yderligere oplysninger: Projektleder Simon Christensen. Tlf.: 51 20 54 08.