21. 12. 2008

Spillernes nomineringer til Årets Fodboldspiller 2008 offentliggjort

Spillertrupperne i Danmarksturneringen samt de danske udlandsprofessionelle har peget på de danske fodboldspillere, der har gjort det bedst i 2008. Foto: © Per Kjærbye

De nominerede til Spillerforeningens pris som Årets Fodboldspiller 2008 er:
- Nicklas Bendtner, Arsenal
- Christian Poulsen, Juventus
- Martin Laursen, Aston Villa
- Daniel Jensen, Werder Bremen
- Jonas Borring, FC Midtjylland

At blive kåret som Årets Fodboldspiller er den største hæder, der kan tilfalde en dansk fodboldspiller. Ikke kun fordi man med kåringen opnår en plads i historiebøgerne, men specielt fordi det er kollegerne - de danske fodboldspillere - der vælger Årets Fodboldspiller.

Spillerne i Danmarksturneringen samt de danske udlandsprofessionelle skal nu i gang med at stemme på deres favorit, og vinderen vil blive offentliggjort den 10. januar 2009 til DR’s gallashow Sport 2008. Her vil vinderen ud over æren modtage en bronzekopi af den afdøde billedhugger Knud Nellemoses skulptur "Tacklingen".

De sidste års vindere af prisen som Årets Fodboldspiller er:
2007 - Daniel Agger
2006 - Christian Poulsen
2005 - Christian Poulsen
2004 - Jon Dahl Tomasson
2003 - Morten Wieghorst
2002 - Jon Dahl Tomasson
2001 - Ebbe Sand
2000 - Rene Henriksen

De nominerede til Spillerforeningens pris som Årets Fodboldspiller 2008 er:
- Nicklas Bendtner, Arsenal
- Christian Poulsen, Juventus