04. 11. 2010

I kamp mod racisme på de danske stadions

Giv Racismen Det Røde Kort har stadionmarkering lørdag den 6. november i Ålborg og søndag den 7. november i Silkeborg og Lyngby. Her vil de danske superligaklubber støtte op om bekæmpelsen af racisme både på og udenfor banen. Foto © Per KjærbyeDer har i den sidste tid forekommet racistiske hændelser i dansk fodbold, hvilket har bekræftet, at der fortsat skal sættes fokus på bekæmpelsen af racisme både på og udenfor banen.

Morten Bertolt, anfører i Lyngby, uddyber inden søndagens kamp mod SønderjyskE: ”Jeg er ambassadør for kampagnen Giv Racismen Det Røde Kort og finder det ekstremt vigtigt at tage afstand fra racistiske episoder i fodbold. Jeg vil gerne pointere, at der bør være plads til os alle! I Danmark er fodbold den mest populære sportsgren, og den bør efter min mening være noget, der samler folk – ikke det modsatte. Det er bl.a. derfor, vi giver racismen det røde kort i weekendens kamp mod SønderjyskE.

Lyngby Boldklub har for nylig haft racismen tæt inde på livet, da Ayoub Sørensen blev udsat for adskillige racistiske tilråb i 1/8-finalen mod Hvidovre IF. Søndag den 7. november vil klubben og fansene stå sammen imod racismen anført af en af Giv Racismen Det Røde Korts kulturambassadører Nikolaj Coster-Waldau, der inden kick-off kl. 16:00 vil holde en tale imod racisme og diskrimination.

Nikolaj Coster-Waldau udtaler i den forbindelse: ”Først og fremmest er det jo 100 % uacceptabelt hvis noget menneske udsættes for diskrimination eller racisme. Et frit land kan efter min mening kun defineres ud fra om dets befolkning føler sig frie. Og at være fri er at kunne have plads til at være den man er uanset hvad.

Kampagnen vil ligeledes være til stede på Energi Nord Arena i kampen AaB-Esbjerg lørdag den 6. november kl. 17:00 og på Silkeborg Stadion søndag den 7. november kl. 14:00 i kampen Silkeborg-FC Nordsjælland.

For yderligere oplysninger kontakt Simon Christensen, projektleder i Giv Racismen Det Røde Kort, på 51 20 54 08 eller simon@stopracismen.dk. Se også www.stopracismen.dk.Der har i den sidste tid forekommet racistiske hændelser i dansk fodbold, hvilket har bekræftet, at der fortsat skal sættes fokus på bekæmpelsen af racisme både på og udenfor banen.