09. 12. 2012

De nominerede til Årets Fodboldspiller 2012 på plads

William Kvist, Nicolai Stokholm, Christian Eriksen, Daniel Agger og Michael Krohn-Dehli er alle nominerede til prisen som Årets Fodboldspiller 2012.De nominerede bærer i år præg af, at fire af de fem spiller i udenlandske klubber – endda i fire forskellige lande. Kun Nicolai Stokholm spiller i den hjemlige Superliga. Desuden er alle spillerne igen i år aktuelle på det danske A-landshold.

Stuttgarts midtbanegeneral William Kvist har muligheden for at tage den eftertragtede titel for tredje år i træk efter stabile indsatser for både klub- og landshold.

Han er dog oppe imod Daniel Agger, der gjorde det så glimrende for Danmark under sommerens Europamesterskab i Polen og Ukraine, og som også tidligere har taget titlen som Årets Fodboldspiller. Daniel har i 2012 været forskånet for alvorlige skader.

Christian Eriksen er endnu en genganger, idet han også sidste år blev nomineret til prisen. Christian har slået sit navn fast med syvtommer søm i sin hollandske klub, og der er bud efter den eftertragtede kreative midtbanespiller fra store klubber i Europas største ligaer.

De nominerede tæller i år også veteranen Nicolai Stokholm. Nicolai har i en alder af 36 år fået comeback på A-landsholdet efter et fantastisk år med et Danmarksmesterskab og Champions League-deltagelse som anfører for FC Nordsjælland.

Michael Krohn-Dehli er i 2012 skiftet fra dansk til spansk fodbold, hvor han uge efter uge trækker La Liga-mandskabet Celta de Vigos lyseblå trøje over hovedet. Her har han omgående spillet sig til en fast plads i startopstillingen, og Krohn-Dehlis andet udlandseventyr tegner godt.

Fodboldspillerne i Danmark og de danske udlandsprofessionelle vil nu gå i gang med at stemme på deres favorit.

William Kvist

Klub: Celta de Vigo
Kampe/mål i 2012: 42/5

Om kåringen
At blive kåret som Årets Fodboldspiller er den største hæder, der kan tilfalde en dansk fodboldspiller. Ikke kun fordi man med kåringen opnår en plads i historiebøgerne men specielt, fordi det er kollegaerne - fodboldspillerne i Danmark samt de danske udlandsprofessionelle - der vælger Årets Fodboldspiller. Medlemmerne af Spillerforeningen står for valget af Årets Fodboldspiller gennem nomineringer og afstemninger.

Tidligere vindere af titlen som Årets Fodboldspiller tæller spillere som Brian Laudrup, Peter Schmeichel, Ebbe Sand, Jon Dahl Tomasson, Christian Poulsen, Daniel Agger og William Kvist.De nominerede bærer i år præg af, at fire af de fem spiller i udenlandske klubber – endda i fire forskellige lande. Kun Nicolai Stokholm spiller i den hjemlige Superliga. Desuden er alle spillerne igen i år aktuelle på det danske A-landshold.

William Kvist
Fødselsdato: 24-02-1985