8

Artikel8.3.2018

Harder stemt ind på Årets Verdenshold

Den danske landsholdsanfører er af kollegerne stemt ind på World XI 2017.

Af Martin Dons

Pernille Harder har haft et forrygende 2017, hvor hun med sin tyske klub Wolfsburg vandt både det tyske mesterskab og den tyske pokalturnering. Og som kaptajn for det danske kvindelandshold havde hun sin store andel i dansk EM-sølv i sommer.

De flotte meritter gav hende titlen som Årets Kvindelige Fodboldspiller for tredje år i træk samt en plads på Årets Hold i Danmark. Og nu er der mere hælder til Wolfsburg-spilleren.

Den 25-årige angriber kan nemlig glæde sig over at være stemt ind på World XI 2017 – også kendt som verdensholdet. Det har den internationale spillerforening FIFPro netop offentliggjort.

- Det er en dejlig anerkendelse og en stor præstation. 2017 har været det bedste år i min karriere indtil videre. Alt det hårde arbejde, jeg lægger i det, betaler sig, siger Pernille Harder til FIFPro.org.

- Jeg arbejder altid hårdt til træning, og jeg bruger meget tid på at analysere mit spil. Jeg ser video af alle mine kampe for at finde måder at forbedre mig. Alle kan lide at blive anerkendt for deres præstationer, så at være en del af Word XI er fantastisk.

Flere end 4100 kvindelige spillere fra 45 lande har stemt til dette års udgave af World XI. Det er tredje gang, at FIFPro sammen med de kvindelige fodboldspillere kårer den internationale udgave af årets hold, hvor også Line Røddik og Nadia Nadim var blandt de 55 nominerede kvindelige fodboldspillere.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.