24. 11. 2009

55 spillere er blevet nominerede til FIFA/FIFPro World XI

FIFPro og FIFA har ved en FIFPro konference i Budapest offentliggjort en nomineringsliste til den første udgave af FIFA/FIFPro World XI med de 55 bedste spillere i 2009.Listen indeholder alle favoritterne og de elleve spillere, der også modtog FIFPro World XI 2007-2008-prisen, er alle kommet igennem til denne første udvælgelsesrunde. De 55 spillere er blevet valgt af deres kollegaer, der har udfyldt stemmesedlen i løbet af de sidste par måneder. Også sidste års vinder af FIFPro World Player Award, Cristiano Ronaldo, er blevet udvalgt.

Nomineringslisten indeholder næsten kun spillere, der spiller i klubber i England, Italien og Spanien, hvor tyve af dem spiller i Premier League, atten i Primera División og femten i Serie A. De sidste to spillere er Bayern Münchens Philipp Lahm og Franck Ribéry fra den tyske Bundesliga.

Der er flest spillere med spansk baggrund, hvor elleve af disse spillere er repræsenteret på det spanske landshold. Brasilien kommer ind på 2. pladsen lige før England og Italien med hver syv spillere. FC. Barcelona er den klub, som er repræsenteret med flest spillere med ni efterfulgt af Real Madrid med syv og Chelsea med seks.

D. 21. december vil FIFA og FIFPro præsentere FIFA/FIFPro World XI. Hver af de elleve spillere vil alle modtage en pris i forbindelse med FIFA World Player Galla 2009 i Zürich. Det er første gang at FIFA og FIFPro samarbejder om denne pris.

De 55 nominerede spillere er: (Nationalitet/klub 2009)

Målmænd: Gianluigi Buffon (Italien/Juventus), Iker Casillas (Spanien/Real Madrid), Julio Cesar (Brasilien/Inter), José Manuel Reina (Spanien/Liverpool), Edwin van der Sar (Holland/Manchester United)

Forsvarsspillere: Daniel Alves (Brasilien/Barcelona), Fabio Cannavaro (Italien/Juventus), Giorgio Chiellini (Italien/Juventus), Gaël Clichy (Frankrig/Arsenal), Ashley Cole (England/Chelsea), Patrice Evra (Frankrig/Manchester United) Rio Ferdinand (England/Manchester United), Fabio Grosso (Italien/Juventus), Glen Johnson (England/Liverpool), Philipp Lahm (Tyskland/Bayern München), Ferreira Lucio (Brasilien/Inter), Maicon Douglas Sisenando (Brasilien/Inter), Alessandro Nesta (Italien/AC Milan), Képler Laveran Lima Ferreira ‘Pepe’ (Portugal/Real Madrid), Gerard Piqué (Spanien/Barcelona), Carles Puyol (Spanien/Barcelona), Sergio Ramos (Spanien/Real Madrid), Walter Samuel (Argentina/Inter), John Terry (England/Chelsea), Nemanja Vidic (Serbien/Manchester United)

Midtbanespillere:  Xabi Alonso (Spanien/Real Madrid), Michael Ballack (Tyskland/Chelsea), Daniele De Rossi (Italien/AS Roma), Diego Ribas da Cunha (Brasilien/Juventus), Michael Essien (Ghana/Chelsea), Cesc Fabregas (Spanien/Arsenal), Steven Gerrard (England/Liverpool), Ryan Giggs (Wales/Manchester United), Andrès Iniesta (Spanien/Barcelona), Ricardo Kaká (Brasilien/Real Madrid), Frank Lampard (England/Chelsea), Andrea Pirlo (Italien/AC Milan), Franck Ribéry (Frankrig/Bayern München), Yaya Touré (Elfenbenskysten/Barcelona), Xavi (Spanien/Barcelona).

Angribere: Nicolas Anelka (Frankrig/Chelsea), Andrei Arshavin (Rusland/Arsenal), Karim Benzema (Frankrig/Real Madrid), Didier Drogba (Elfenbenskysten/Chelsea), Samuel Eto’o (Cameroon/Inter), Luís Fabiano Clemente (Brasilien/Sevilla), Thierry Henry (Frankrig/Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (Sverige/Barcelona), Lionel Messi (Argentina/Barcelona), Diego Milito (Argentina/Inter), Alexandre Pato (Brasilien/AC Milan), Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid), Wayne Rooney (England/Manchester United), Fernando Torres (Spanien/Liverpool), David Villa (Spanien/Valencia).

De 55 nominerede spillere er: (Nationalitet/klub 2009)